dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Illegale anjers uit Ecuador in beslag genomen op Schiphol

Illegale anjers uit Ecuador in beslag genomen op Schiphol

Afgelopen 2 maart zijn er op verzoek van HilverdaFlorist op Schiphol meerdere dozen snij-anjers tegengehouden door de douane. Er waren verdenkingen dat er verschillende rassen bij de zendingen zaten die zonder toestemming vermeerderd waren. Deze vermoedens bleken te kloppen. De Anjers zijn in beslag genomen en vernietigd.

De anjers waren bestemd voor de internationale vrouwendag die afgelopen 8 maart was.  Ze waren voornamelijk afkomstig van telers uit het teeltgebied in de omgeving van de stad Latacunga 100 km ten zuiden van hoofdstad Quito.

Veredelaars, zoals HilverdaFlorist, besteden miljoenen euro’s per jaar om rassen te verbeteren. Deze veredelingskosten worden betaald uit royalty’s. "HilverdaFlorist accepteert niet dat bedrijven zonder toestemming hun rassen vermeerderen. Dit alles ook ter bescherming van de legale telers" verklaart de Nederlandse veredelaar. "Om toekomstige import van dergelijke illegale snijbloemen naar de EU te voorkomen wordt de markt scherp in de gaten gehouden worden en gaan dit soort acties vaker voorkomen."
 


17-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS