dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

Competitie Klasse Kwekers voor basisscholen van start

Competitie Klasse Kwekers voor basisscholen van start
Voor de tweede keer op rij organiseert Syngenta Flowers de competitie Klasse Kwekers. Basisschoolleerlingen kunnen zich met deze competitie bewijzen als echte bloemenkwekers. Dit jaar doen er 14 basisscholen met in totaal 44 schoolklassen aan mee.

De klassen beginnen met honderden jonge plantjes, lege potjes en wat potgrond en krijgen drie maanden de tijd om de planten zo goed mogelijk op te kweken. Aan het einde van deze periode worden ze uitgedaagd om de bloemen te veilen voor een goed doel. 

Het hoofddoel van Syngenta Flowers is om kinderen te laten zien dat planten kweken ontzettend leuk, maar ook belangrijk is. Met de competitie krijgt het kwekersvak wat extra aandacht en wordt benadrukt hoe belangrijk bloemen en planten zijn voor de biodiversiteit. Zo zijn bloemen bijvoorbeeld van groot belang voor bijen en andere insecten, die op hun beurt weer zorgen voor ons voedsel. De kinderen leren met dit project hoe ze de natuur een handje kunnen helpen.

Deelname aan de competitie is geheel vrijblijvend en basisscholen kunnen op eigen manier het project invullen. De klassen kunnen er aan het einde van de competitie voor kiezen om een bloemenveiling of -markt te organiseren. Ze kunnen hiervoor een goed doel uitkiezen waar de opbrengst naar toe zal gaan.

De bedoeling van de competitie Klasse Kwekers is dat de leerlingen de groei van hun plantjes bijhouden. Dat kan bijvoorbeeld door te tekenen, vloggen, fotograferen of op een andere creatieve manier. Op sociale media kunnen de scholen iedereen op de hoogte houden via de hashtag #KlasseKwekers.

Aan het einde van het project zal Syngenta Flowers de beste kwekersklas uitkiezen. Deze winnende klas krijgt dan een schoolreisje naar een verrassingsbestemming.

 


13-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS