dinsdag 2 juni 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Gerbera in april op Bloemenagenda

Gerbera in april op Bloemenagenda

De gerbera staat in april op de Bloemenagenda. De snijbloem is in speelse, vrolijke kleuren en vormen, het hele jaar verkrijgbaar. De symboliek van de bloem is te herleiden naar vrolijkheid. De Kelten geloofden bijvoorbeeld dat een gerbera de last van het dagelijks bestaan zou verminderen. Ook staat de bloem voor het geluk van kinderen.

Gerbera’s komen oorspronkelijk uit Zuid-Afrika, Azië, Zuid-Amerika en Tasmanië. De bloem behoort tot het plantengeslacht Asteraceae en er bestaan zo’n dertig soorten in het wild. De Duitse arts Traugot Gerber, die expedities ondernam om verschillende soorten medicinale kruiden en planten te vinden, spotte de bloem. Hij doopte de bloem vervolgens gerbera, naar zijn eigen achternaam.

De gerbera lijkt op het eerste gezicht misschien een simpele bloem, maar schijn bedriegt. Kijk nog maar eens goed. De buitenste lintvormige bloemetjes bepalen de vorm van de gehele bloem en ook het hart van de gerbera bestaat uit kleine bloemetjes. Echt een sterk staaltje natuurwonder. Er bestaan inmiddels meer dan 600 soorten, te veel om simpelweg in te delen op kleur of in groot- en kleinbloemige soorten. 

De gerbera staat voor vrolijkheid en levendigheid en wordt daarom veel gebruikt om kleur toe te voegen in boeketten. De gladde steel maakt het makkelijk om de bloem te combineren met andere bloemen in een boeket of arrangement. 

bron en foto: Mooiwatbloemendoen.nl


10-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS