zaterdag 4 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Nieuwe promotiecampagne Geranium: Europe in Bloom

Nieuwe promotiecampagne Geranium: Europe in Bloom

De nieuwe promotiecampagne Europe in Bloom gaat in april van start. Het is een nieuwe, internationale promotiecampagne voor Geraniums van initiatiefnemer Pelargonium for Europe (PfE), een collectief van Europese geraniumveredelaars. De campagne richt zich op een geselecteerd aantal landen, waaronder Nederland en België. De campagne loopt van 2020 tot en met 2022 in de relevante verkoopperiode en wordt mede mogelijk gemaakt met financiële steun van de Europese Unie.

Europe in Bloom

Uit uitvoerig marktonderzoek blijkt dat er volop kansen zijn om de verkopen van geranium naar een hoger niveau te tillen. Hoewel geraniumaankopen niet gekoppeld zijn aan leeftijd, lijken er met name binnen de leeftijdscategorieën 25-35 en 50-65 jaar extra mogelijkheden te liggen. De eerste groep gaat vaak voor het eerst op zichzelf wonen en zijn daardoor meer ontvankelijk voor decoratie en groen. De tweede groep koopt minder bloemen en planten dan de 65-plusser, maar door hun veranderende thuissituatie staan ze echter wel open om geld uit te geven om comfortabel te leven.

Belangrijk onderdeel van de campagne is de beeldvorming van geranium. De zomerbloeier wordt als eigentijdse zomerbloeier gepresenteerd en de verbeterde eigenschappen extra benadrukt. De nieuwe generatie geranium, met ook nieuwe kleuren, is sterker en hipper dan ooit. Zo zijn ze beter bestand tegen droge periodes en uitstekend toe te passen binnen huidige balkon- en terrastrends. De publiciteitscampagne laat onder meer verrassende toepassingen van geranium zien.

Tuincentra en bloemisten die willen inhaken op de uitgebreide promotiecampagne kunnen gratis gebruik maken van campagnebeelden, POS materiaal voor op de winkelvloer of eigen website en een kant en klaar social mediapakket. De materialen zijn te downloaden via www.pelargonium-trade.com.

 


10-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS