dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Hyacintenactie levert 37.000 euro op voor jonge mensen met kanker

Hyacintenactie levert 37.000 euro op voor jonge mensen met kanker

De HAYAcintenactie voor betere zorg voor jonge mensen met kanker op 24 januari heeft dit jaar een bedrag opgeleverd van ruim 37.000 euro. Het AYA Zorgnetwerk organiseerde samen met de Nederlandse hyacintenkwekers voor de zesde keer de HAYAcintenactie. In 22 ziekenhuizen stond een hyacintenkraam en bij 13 filialen van tuincentrumketen Ranzijn Tuin & Dier waren van 25 januari tot 9 februari 2020 speciaal voor AYA pothyacinten te koop.

De actie is een succes door samenwerking tussen hyacintenkwekers, zorgprofessionals, vrijwilligers, de bloemenveiling en vele anderen. De totale opbrengst van €37.000 is een optelsom van alle drie de acties. De hyacintenverkoop in 22 ziekenhuizen heeft ruim €28.800 opgeleverd, inclusief de opbrengst van € 5876 van de veilingkarren snijhyacinten op de veilingen Naaldwijk, Aalsmeer, Rijnsburg, Eelde en Plantion in Ede. De Hyacintenactie bij Ranzijn Tuin & Dier heeft een bedrag van € 6484 opgeleverd, waaroder € 4130 als opbrengst van de veilingkar bol-op-pot hyacinten.

Voor het eerst heeft dit jaar ook een school meegeholpen met de actie: de AERES MBO-school in Velp. De leerlingen hebben op open dagen ruim 700 bossen hyacinten verkocht waarvan de opbrengst tevens naar het AYA zorgnetwerk gaat. Deze actie heeft € 2096 opgeleverd.

Met de opbrengst van deze actie kunnen zorgprofessionals worden opgeleid, waardoor AYA zorg kan worden ingezet en verbeterd zodanig dat AYA’s gesteund worden in het omgaan met kanker, de behandelingen en de gevolgen die de behandeling kunnen hebben op lichamelijk, sociaal en emotioneel gebied.

 


 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 09-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS