zaterdag 4 juli 2020
Let Hope Bloom Meesterlijk geschikt

Pilot landelijk veilen Snij-Anthurium

Pilot landelijk veilen Snij-Anthurium

Zoals het er nu uit ziet zal vanaf 26 maart het aanbod snij-Anthurium van Naaldwijk en Aalsmeer worden samengevoegd en aaneengesloten worden geveild op de eerste landelijke klok, concernklok 6. Snij-anthurium is de eerste productgroep van de pilot Landelijk veilen. Locatie Rijnsburg neemt pas later deel aan de pilot. 26 maart is nog wel onder voorbehoud, meldt de veiling. Dit in verband met testwerkzaamheden en andere voorbereidingen.

De pilot is de eerste stap van richting landelijk veilen op alle klokken, dat voor 2021 op de planning staat. De datum is nog niet definitief, omdat we bezig zijn met het testen van de landelijke klok en andere voorbereidingen. Zodra er zekerheid is over de startdatum, informeren wij u hierover.

Voor kwekers betekent het dat zij gewoon aanvoeren, zoals dat nu ook al gebeurt. Daarna wordt er geloot via 'random kweker loten'. Het totale aanbod van een kweker wordt vervolgens aaneengesloten geveild. De volgorde is voorlopig eerst Aalsmeer, dan Naaldwijk. Er wordt nog onderzocht of dit eventueel ook via loting bepaald kan worden.

Op de landelijke klok kan alleen via KOA gekocht worden en alleen met aantallen drukken.
Het veilen van de Snij-Anthurium zal iets vroegen starten dan nu het geval is, maar het exacte tijdstip is nog neit bekend.

Tijdens de pilot verzorgt FloraHolland het transport tussen de locaties Naaldwijk en Aalsmeer. Als een koper koopt vanuit Naaldwijk in Aalsmeer, worden de producten door de veiling naar Naaldwijk gebracht en visa versa. 


06-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS