dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Youtuber Govert Sweep in sci-fi campagnefilm Kom in de Kas

Youtuber Govert Sweep in sci-fi campagnefilm Kom in de Kas

De 21-jarige Youtuber Govert Sweep, die vorig jaar september landelijke bekendheid haalde doordat hij de Amerikaanse geheime legerbasis Area51 probeerde te betreden, heeft de hoofdrol te pakken in de nieuwe campagnefilm van Kom in de Kas, de kortste science fiction film ooit. Sweep wordt in de film gevolgd terwijl hij inbreekt in de toekomst, op zoek naar buitenaards leven. De afgelopen dagen postte de bekende Youtuber al teasers van de film op zijn Instagram account.

In de film zien we Sweep in het donker een mysterieuze kas binnendringen, nadat hij een anonieme tip heeft gekregen met complottheorieën. Zo zouden er daar buitenaardse experimenten worden uitgevoerd op planten. In korte, spannende scènes wordt een achtervolging geschetst langs hyper-futuristisch ogende decors vol techniek, robots en geavanceerde kweekmethodes. Hoewel de film dus nog geen 4 minuten duurt, maken de beelden onophoudelijk nieuwsgierig naar wat er in de kassen te ontdekken is. Ook is op de website een "behind-the-scense" te zien waarin te zien is welke geavanceerde technieken in kassen daadwerkelijk worden gebruikt.

 

René van Dop, landelijk voorzitter van Kom in de Kas is trots op de film met YouTube-ster Govert Sweep: “Voor deze editie van Kom in de Kas wilden we vooral het innovatieve karakter van de sector uitlichten en jonge stedelingen enthousiast maken. Wat we met de film willen laten zien is dat je niet naar plekken als Area51 hoeft te gaan om futuristische technieken van dichtbij te bekijken. Door zijn fascinatie voor het onbekende en zijn hang naar avontuur zagen we in Govert de perfecte hoofdrolspeler.”

Kom in de Kas vindt plaats in het weekend van 4 en 5 april in 16 regio’s verspreid over Nederland. De sector loopt wat betreft techniek en innovaties wereldwijd voorop en dat is precies wat Kom in de Kas wil laten zien met deze film: want hoewel de film surrealistisch lijkt, zijn alle beelden geschoten in echte kassen. 

 

 


06-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS