dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Aalsmeer Flower Festival in teken van flowers & fashion

Aalsmeer Flower Festival in teken van flowers & fashion

Het thema van het Aalsmeer Flower Festival is dit jaar Flowers & Fashion. De zevende editie van het bloemenspektakel vindt plaats van 19 tot en met 24 juni 2020. Het evenement is uitgebreid van twee naar zes dagen en biedt tal van bezienswaardigheden en activiteiten met bloemen in de hoofdrol. 

Aalsmeer Flower Festival speelt zich af in museum de Historische Tuin en het Flower Art Museum, beide gevestigd in bloemenhoofdstad Aalsmeer. Bezoekers kunnen hier binnen en buiten genieten van bloemen en planten in combinatie met kunst en cultuur. 

Zoals elk jaar maken professionele bloemdesigners voor het festival prachtige creaties met verse snijbloemen en planten. Zij laten zich dit jaar inspireren door het thema ‘Flowers & Fashion’, met speciale aandacht voor duurzaamheid en hergebruik. Bloempatronen in de mode hebben een stevige comeback gemaakt. Vrijwel alle grote merken verkopen kleding en accessoires met florale motieven en er worden zelfs speciale kledinglijnen gelanceerd rond dit thema. Tegelijkertijd is duurzaamheid in zowel de kleding- als bloemenbranche een belangrijk onderwerp. In Aalsmeer delen bloemdesigners en kunstenaars hun ideeën. De hoofdarrangeurs zijn Marloes Joore en Tineke Geerlings.

De Historische Tuin is het tuinbouwmuseum van Aalsmeer. Deze officiële botanische tuin biedt historische bloemsoorten, een mini-veilingzaal, akkers en kassen met bijzondere planten en nog veel meer. Het Flower Art Museum staat in het teken van hedendaagse kunst geïnspireerd op bloemen en de natuur. Tijdens het festival is hier onder meer een tentoonstelling over ‘Flowers & Fashion’. Op het museumterrein vindt gelijktijdig de kunstbeurs Nature Art Fair plaats.

Op beide locaties zijn naast de bloemarrangementen activiteiten zoals veilsessies, workshops, muziek en activiteiten voor kinderen. Tussen de musea kan een vaartochtje, fietstocht of wandeling worden gemaakt. Wie nog meer van bloemrijk Aalsmeer wil zien, kan ook twee andere locaties in de nabijheid bezoeken. Het Boerma Instituut is de particuliere bloemschikopleiding van Nederland en houdt tijdens het festival open huis met diverse activiteiten. De nieuwe attractie FloriWorld (opening mei 2020) laat bezoekers de magie van echte en virtuele bloemen ervaren.

Aalsmeer Flower Festival is van vrijdag 19 t/m woensdag 24 juni dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op www.aalsmeerflowerfestival.nl.

Het Aalsmeer Flower Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuflori, Gemeente Aalsmeer, Rabobank Regio Schiphol, Royal FloraHolland, Waterdrinker Aalsmeer, Greenport Aalsmeer, Barendsen Flowers en vele andere sponsors.

 


05-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS