dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo Let Hope Bloom

Alle soorten van woonplant van de maand Dendrobium bij elkaar

Alle soorten van woonplant van de maand Dendrobium bij elkaar

De Dendrobium is in maart de woonplant van de maand. Logico heeft met 3 Dendrobium kwekers alle soorten Dendrobiums in het assortiment, zoals onder andere Dendrobium Berry Oda, Dendrobium nobilé en de Dendrobium Sa-nook.

Bos Flowers & Orchids kweekt de Dendrobium nobilé. Fransen Orchideeën kweekt zowel de Dendrobium Sa-nook als de Dendrobium Berry Oda. En de Dendrobium Sa-nook wordt ook gekweekt door kweker Zeurniet. ”Door de samenwerkingen met de kwekers hebben wij de beschikking tot alle soorten Dendrobiums. Het belangrijkste is nog dat al deze Dendrobiums verkrijgbaar zijn vanuit één verkooppunt” vertelt Melvin van der Zeijden, salesmanager bij Logico.

De naam Dendrobium is afkomstig van het Griekse ‘dendron’, dat boom betekent en ‘bios’, dat voor ‘leven’ staat. Het is een verwijzing naar de manier waarop de planten groeien in Thailand, op de stammen van bomen. Ook wel een epifyt genoemd. Deze orchideeën worden gekenmerkt door de typische opbouw van de bloem met kelk-en kroonbladen, een mooie lip en een stempelkapje. Kortom een echte huiskamer vriend!

 


03-03-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS