zondag 5 juli 2020
Meesterlijk geschikt Let Hope Bloom

De 5 vragen aan... Monique Heemskerk

De 5 vragen aan... Monique Heemskerk

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Monique Heemskerk, ik woon met mijn twee zoons Jan en Gijs van 24 en 22 jaar in een leuk huisje in de polder van het “Groene Hart“, vlakbij de Kagerplassen. Jan is vorig jaar afgestudeerd en werkt eveneens in onze sector. Gijs is in het laatste jaar van de opleiding Eco en Wildlife en is zojuist voor school naar Zuid-Afrika vertrokken. Ik heb 36 jaar voor Royal FloraHolland gewerkt, maar na heel veel mooie jaren in allerlei commerciële- en managementfuncties, aangevuld met 10 jaar internationale (e-commerce) ervaring, zijn we eind 2019 uit elkaar gegaan en ben ik mijn eigen bedrijf gestart. Tijdens de Trade Fair in Aalsmeer raakte ik vervolgens in gesprek met John Celie. Wat heeft geresulteerd in de start op 2 januari 2020 als managing director bij Celieplant.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

De functie ervaar ik als bijzonder, omdat mijn ervaring en competenties zo aanvullend zijn in dit bedrijf. Dit maakt het werkelijk een feestje. Dagelijks ervaar ik hoe de visie “groen groeien” in een concrete commerciële omgeving kan werken. Binnen Groenland is duurzaamheid geen item, maar een manier van leven. Duurzaamheid op inkoopmodellen, reduceren van plastic en ook heel belangrijk; duurzaamheid in het welzijn van medewerkers. De juiste mensen op de juiste plek en een gezonde werk-privé balans. Om in deze omgeving een commercieel bedrijf aan te sturen is heel leuk en bijzonder!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Dat is toch echt het coronavirus. De impact die dit heeft op de wereld vind ik wel beangstigend. Daarnaast is het ook heel dichtbij, want wij hebben er zakelijk ook last van, doordat er havens gesloten zijn en onze producten met toegevoegde waarde zijn vertraagd; paashazen vindt de kerstman nu eenmaal niet zo interessant.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

In mijn nieuwe rol zijn de aankomende weken, met de voorjaarspiek en bijbehorende grote drukte, een mooie uitdaging. Dit betekent veel leren, ervaren en de commerciële slagkracht verder ontwikkelen. Waaraan ik graag wil bijdragen is het bevorderen van de samenwerking op niet non-concurrentiële thema’s in de sector, zoals duurzaamheid. Daar wordt de wereld mooier van!

Wat ga je dit weekend doen?

In de winter is wel favoriet om het weekend te starten met een stukje kaas en glaasje wijn bij de houtkachel. Zaterdag viert mijn vader zijn 81ste verjaardag en op zondagochtend ga ik altijd rondje rennen (Noordwijk/Katwijk/Noordwijk) met mijn vaste loopmaatje, we spreken de week door en sluiten af met een uitgebreide koffie.
Zondag middag een etentje met vrienden waarbij iedereen een gerecht maakt.
Lekker bourgondisch dus 😊.

 

 

Bron: www.Floranews.com
28-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS