donderdag 2 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Samenwerking Expoflores en AgroCheck

Samenwerking Expoflores en AgroCheck

Expoflores, de Vereniging voor bloemenkwekers en -exporteurs in Ecuador, en AgroCheck, leverancier van debiteureninformatie en internationaal incassobureau, zijn een samenwerking aangegaan om bloemenkwekers en -exporteurs te beschermen tegen wanbetalers.

De samenwerking is een belangrijk nieuw hoofdstuk voor Expoflores om financiële verliezen voor haar leden te voorkomen. De samenwerking biedt toegang tot zeer nuttige achtergrondinformatie over potentiële klanten voor bloemenkwekers en -exporteurs in Ecuador. Een belangrijk onderdeel is dat AgroCheck leden uit verschillende landen  informatie met elkaar delen over dubieuze debiteuren.

“We werken inmiddels al meer dan vier jaar samen met Expoflores en hebben hun leden in deze jaren al bij diverse incassozaken geholpen”, zegt Mark Weitjens, directeur van AgroCheck. “Afgelopen november heeft Expoflores ons gevraagd om een presentatie te geven tijdens een internationaal sierteelt symposium over de financiële aspecten van de bloemenexport en noodzakelijkheid van debiteureninformatie. De ideale kans om tientallen kwekers en expediteurs over onze diensten te informeren, en we kregen hele positieve feedback.

Door de samenwerking met Expoflores wordt een grote markt in Ecuador bereikt. In combinatie met een soortgelijke samenwerking met Asocolflores, de branchevereniging in Colombia, betekent dit ook een nog groter internationaal bereik hebben voor de eigen leden.

Het is de volgende stap om een complete internationale database te creëren voor handelsbedrijven in de belangrijkste exportlanden van bloemen en planten, die allemaal bloemen en planten aan dezelfde klanten over de hele wereld leveren. "Het werkt eigenlijk heel simpel: als een leverancier een probleem heeft met een niet-betalende klant en deze informatie met AgroCheck deelt, worden andere leveranciers gewaarschuwd. De ene keer help je daarmee een concullega en de volgende keer helpen zij jou!”, aldus Weitjens.

 


25-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS