woensdag 23 juni 2021
FN TOP add 2105 Palletcentrale

Van Zaal Transport breidt wagenpark flink uit

Van Zaal Transport breidt wagenpark flink uit

Van Zaal Transport heeft zijn vloot recent flink versterkt. Met maar liefst vijf nieuwe MercedesBenz trekkers, vijf DAF trekkers en vijf nieuwe vijf 2-as gestuurde Leci koeltrailers beschikt de transporteur weer over een aantal mooie blikvangers met verschillende intelligente technologieën.

Zo valt bij de trekkers van Mercedes gelijk op dat de wagens geen spiegels hebben. In plaats daarvan zit er een beeldscherm in de cabine. “Een modern, jong en veilig wagenpark is voor ons heel belangrijk. Daarom investeren wij ieder jaar in nieuwe wagens. Bij onze keuze voor nieuw materieel spelen milieuvriendelijkheid en veiligheid een grote rol”, vertelt Marc Smit, wagenparkbeheerder bij Van Zaal Transport. De trekkers van DAF hebben zuinige motoren en veel veiligheidsopties én zijn bovendien geliefd onder de chauffeurs van Van Zaal. Voor Smit ook een belangrijke reden om voor DAF te kiezen.

Op de trekkers van Mercedes zit het zogeheten ‘Active Brake Assist’. Dit systeem helpt bij het herkennen van een dreigend ongeval. Als het systeem langzaam rijdend of stilstaand verkeert herkent en merkt dat de chauffeur hier niet op anticipeert, dan geeft het hoorbare en zichtbare signalen. Reageert de chauffeur vervolgens niet of niet tijdig, dan grijpt het systeem in. Indien nodig zelfs met een noodstop. Ditzelfde geldt wanneer het systeem fietsers, voetgangers of een hekje in de dode hoek signaleert.


 


24-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

21 Vacatures op Floranews


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS