dinsdag 31 maart 2020
FN TOP logo FN TOP add

De Haan Group introduceert Garden Centre CheckUP in Nederland

De Haan Group introduceert Garden Centre CheckUP in Nederland

De Haan Group introduceert dit jaar in Nederland een nieuwe service: de Garden Centre CheckUP, een basis kwaliteitscheck voor tuincentra in Nederland en Vlaanderen. Initiatiefnemer Kees de Haan heeft met de service een duidelijk doel: “Alles wat wij doen binnen onze organisatie doen we om tuinretail relevant te houden en de ondernemers te helpen bij het verbeteren en door ontwikkelen van hun winkel. Deze service sluit hier perfect bij aan." De check wordt in Duitsland al langere tijd uitgevoerd en biedt tuincentrumondernemers handvatten om bedrijfsblindheid tegen te gaan en de kwaliteit van hun winkel eenvoudig, in overzichtelijke stappen, te verbeteren.

De checkup is een extern uitgevoerde, uitgebreide en objectieve audit. Op basis van beoordelingen op tientallen factoren in en rondom de winkel wordt er een overzichtelijk beeld geschetst van zowel de hele goede punten als de verbetermogelijkheden. De deelnemende winkels worden dit voorjaar onaangekondigd bezocht door vakexpert Oliver Mathys. Hij maakt foto’s en beoordeelt een breed scala aan vooraf bepaalde facetten in de winkel. Hij maakt hierbij gebruik van een puntensysteem dat specifiek ontwikkeld is voor tuincentra, waarbij rekening wordt gehouden met de bekende interne problematieken als piekdrukte en het weer. De tuincentra ontvangen achteraf alle foto’s, de beoordeling van de winkel en een overzicht met het gemiddelde van alle bezoeken van dit jaar, met daarbij het hoogste en laagste cijfer per onderdeel. Op die manier kan de ondernemer zich meten aan het branchegemiddelde.

Een belangrijk gegeven is dat er voor dit jaar slechts 30 plaatsen beschikbaar zijn voor de CheckUp. Over deze limiet is Kees duidelijk; “Door de CheckUp dit jaar maar met 30 winkels te doen krijgen alle deelnemende winkels de aandacht die ze verdienen.” 


24-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Perfect Plants


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS