woensdag 23 juni 2021
2105 Palletcentrale FN TOP add

Bakker.com gaat met nieuwe vervoerder voor next day delivery

Bakker.com gaat met nieuwe vervoerder voor next day delivery

Bakker.com gaat samen met pakketdienst DPD voor een snellere levering van planten, bloembollen, bomen en groen gerelateerde hardwaren aan de Europese consument. Hiertoe zijn de twee bedrijven een strategisch partnership aangegaan. De online groenspecialist uit uit Lisse versterkt hiermee zijn positie op de snelgroeiende online groenmarkt in Europa.

DPD rijdt dagelijks naar de belangrijkste Europese bestemmingen van Bakker.com: Nederland, België, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Groot-Brittannië. Alle producten worden in Lisse verpakt, dagelijks door DPD opgehaald en zo snel mogelijk bij de consument afgeleverd. Erwin van Cooth, CEO van Bakker.com vertelt dat next day delivery binnen 700 kilometer nu mogelijk wordt. Behalve snelheid van bezorgen worden ook de communicatie met de consument en de bezorgopties verbeterd. Met behulp van DPD’s service Predict kunnen consumenten kiezen waar en wanneer ze de bestelling bezorgd willen hebben en precies zien wanneer het pakket wordt bezorgd.

Levende goederen als planten die online worden besteld en de volgende dag thuis worden bezorgd. Nog niet zo gek lang geleden was dit nauwelijks denkbaar. De traditionele keten bestond uit een kwekerij, een veiling, een exporteur of groothandel en een gespecialiseerde bloemen- en plantenzaak. Maar de tijd verandert snel en de consument zoekt meer variatie, concludeerde de Rabobank onlangs in een studie naar de Nederlandse sierteelt. De bank spreekt van een ‘hybride consument’, die steeds vaker online koopt. Volgens de de bank is er een verschuiving gaande en wordt binnen 7 jaar 30 procent van de productgroep via e-commerce verkocht.

Bakker.com is de grootste online aanbieder van kamer-, tuinplanten en groen gerelateerde hardwaren van Europa. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren met succes de stap van postorderbedrijf naar e-commerce aanbieder gemaakt. “In het afgelopen jaar hebben we onze werkprocessen weten te optimaliseren zodat we e-commerce klanten in heel Europa optimaal kunnen servicen”, zegt Erwin van Cooth, CEO van Bakker.com. “Om de kwaliteit van levend groen altijd te kunnen waarborgen is snelheid voor ons natuurlijk heel belangrijk. Daarvoor moet de hele keten optimaal presteren. Niet alleen in ons bedrijf, maar ook bij partners, van telers tot logistieke partijen. De uitdaging zit erin om elke order, hoe specifiek ook, in goede staat op het juiste moment te bezorgen.”

"De samenwerking met Bakker.com is de volgende stap voor DPD om Nederlandse e-commerce bedrijven in staat te stellen om Europese markten te veroveren en hierin een onderscheidend vermogen te realiseren. Dit doen we uiteraard met onze leveringen, maar ook een heel belangrijk onderdeel is onze service Predict, waarbij bedrijven de communicatie naar de eindklanten optimaliseren” aldus Eric Dietz, CEO bij DPD Nederland.

 


24-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106SunflowerEvanthia


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS