dinsdag 29 september 2020
FN TOP add FN TOP logo

Clematis Little Lemons Beste Nieuwigheid 2019

Clematis Little Lemons Beste Nieuwigheid 2019

De Clematis Little Lemons is door de KVBC gekozen tot Beste Nieuwigheid 2019. De verkiezing vond plaats tijdens de Algemene Ledenvergadering 3 februari jongstleden. De winnaar werd bekend gemaakt door Hans van Gemeren van de keuringscommissie.

De Clematis 'Zo14100' Little Lemons sleepte in 2019 op Plantarium ook al de Gouden Medaille in de wacht voor Beste Nieuwigheid 2019. De Little Lemons werd voor de verkiezing ingestuurd door J. van Zoest BV uit Boskoop. De winnaar is volgens de keuringscommissie van de KVBC een doorbraak in de veredeling van Clematis. De cultivar heeft een bijzondere, zeer compacte bossige groei en is niet klimmend. De plant is rijk bloeiend met zachtgele hangende klokvormige bloemen.

foto: Plantarium

De overige genomineerde zwaren: Buddleja 'SRPBUD989' (Summerlounge Blue Sarah), Clematis 'ST17333'(Multi Pink), Hydrangea arborescens ’NCHA3’ (Ruby Annabelle), Hydrangea macrophylla 'Hocomagicevo' (Magical Revolution), Hydrangea paniculata 'HYLV02' (Whitelight), Juniperus communis 'Lemon Carpet', Prunus laurocerasus 'Zsófi' (Sofia) en Pyracantha coccinea 'Red Star'.

 


14-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS