donderdag 2 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Valentijnsdag zorgt voor topdrukte bij de veiling: Nederland is een bloemenminnend land

Valentijnsdag zorgt voor topdrukte bij de veiling: Nederland is een bloemenminnend land

Waar de één het veel te commercieel vindt om op Valentijnsdag zijn of haar liefje te verrassen met een rode roos, vindt de ander het er toch echt bij horen. Feit is dat er nog altijd ontzettend veel rozen worden verkocht rondom 14 februari en dat zorgt voor topdrukte bij bloemenveiling Royal FloraHolland. Een mooie tijd voor "In de buurt Westland" om een kijkje te nemen bij de Westlandse vestiging van het bedrijf.

En dat betekende een vroeg begin van de werkdag: om 07.00 uur stond procesoperator Chris Wijzenbroek klaar om een inkijkje te geven in het enorme bedrijf. Hij werkt al zo’n dertig jaar bij Royal FloraHolland en zijn werkdagen beginnen al om 04.00 uur. En hoewel hij zorgt dat hij zich uitgeslapen meldt, went het volgens hem nooit echt om die tijd te beginnen.

Chris zorgt er binnen de bloemenveiling voor dat alles goed verloopt. Zo controleert hij of alle karren met bloemen en planten binnen zijn en kunnen worden geveild, of de bloemen in een koelcel met de juiste temperatuur staan en houdt hij in de gaten of er storingen zijn. Het doel van Chris is dat de veilprocessen storingsvrij verlopen. Is er wel een storing, dan worden klanten en kwekers via WhatsApp op de hoogte gesteld.

Vandaag neemt hij uitgebreid de tijd om te laten zien hoe het er binnen de veiling, waar vraag en aanbod wat betreft bloemen en planten bij elkaar komen, aan toe gaat. Met op verzoek in het bijzonder aandacht voor de populaire roos. Ook woordvoerder Michel van Schie voegt zich later bij onze tour door het bedrijf.

Lees hier verder

 


13-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS