donderdag 2 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

TuinZaken Retail Awards belonen vernieuwing

TuinZaken Retail Awards belonen vernieuwing

Op dinsdag 11 februari zijn tijdens het TREx Retail Gala de TuinZaken Retail Awards 2019 uitgereikt. Er werden in totaal acht awards toegekend. Vernieuwing was de rode draad bij het bepalen van de winnaars. Daarnaast is gekeken naar prijs-kwaliteitverhouding, logistiek en service. Ook is door de jury gekeken naar de nieuwe opkomende namen in de branche.

In de categorie groen werd aan de vooravond van de TREx 2020 de vernieuwing van de bedrijven Sempergreen en VDE Plant beloond. Sempergreen levert complete modules voor groene daken en wanden in het kader van de duurzame tuin. Ze ontwikkelden de place+go sedum tray zodat de consument gemakkelijk daken kan vergroenen én kregen wereldwijd grote bekendheid door de daktuintjes op de nieuwe Utrechtse bushokjes. VDE Plant laat zich in de tijd van Instagramhypes opvallend goed zien met innovatieve producten en goede concepten, zoals bijvoorbeeld met de succesvolle nieuwe trend hydroponie. Vijf jaar geleden is binnen plantenmerk Intenz gestart met Clusia op water, nu zijn er ook andere planten in diverse flessen en vazen, al dan niet met houten standaards en ledverlichting. 
 
 
Bert Griffioen, voormalig eigenaar van kwekerij Griffioen in Wassenaar, kreeg de Karel Verdonschot award voor excellence tuinpersoonlijkheid van het jaar 2019. "Zijn bedrijf is mega-actief, erg vernieuwend in zijn aanpak én efficiënt. Daarbij heeft Bert Griffioen de tuinbranche altijd op een positieve manier ondersteund en naar buiten gebracht met als doel meer groen in de tuin en de openbare ruimte."
 

Hendrik Vreeman, ondernemer van Intratuin Almelo, Apeldoorn,Deventer en Lochem is gekozen tot Retailer van het jaar 2019. Kroon op Vreemans werk is de in maart 2019 geopende Intratuinvestiging in Deventer, opgebouwd uit verschillende conceptstores waarbij de bezoeker letterlijk een lifestyle magazine binnenstapt. De ondernemersdrang van Vreeman om flagshipstore Intratuin Deventer neer te zetten oogst bewondering. ‘Dat vergt moed. Vreeman heeft van Deventer een wereldtent gemaakt.’ Daarnaast is deze zomer de showtuin in Lochem nieuw leven ingeblazen middels de innovatieve watertuin: een fantastisch branche overstijgend voorbeeld.

Daarnaast werd de vernieuwende ideeën en concepten van Coen Bakker Deco, elho, Pokon Naturado en Edgard & Cooper beloond met een product award. Hieronder de bevindingen van de jury, bestaande uit Peter Admiraal, Patrick Coppelmans, Peter Paul Kleinbussink, Marcel Koene, Ruud Ottenhof, Bart Renkens , Joke Schalk, Peter Stox, Hendrik Vreeman, Brenda Horstra, Anita Meuleman en Tjeerd Posthumus.

"Coen Bakker Deco is als klein familiebedrijf sinds 1949 gespecialiseerd in seizoensdecoratie – en speelt daarbij goed in op wat de klant wil. De manier waarop ze met de tuincentra omgaan en met handel en met vernieuwingen bezig zijn, wordt als bijzonder prettig ervaren.

Kijkend naar duurzaamheid pakt elho zijn rol in maatschappelijke verantwoording met ‘Give room to nature’. Naast het duidelijk vertellen van hun verhaal zijn de stands die ze weten te creëren op de beurzen waanzinnig mooi én trendsettend. ‘Als je kijkt waar onze markt naar toegaat, weten zij daar iedere keer de vinger op te leggen. Én ze blijven vernieuwen.’

Pokon Naturado is al sinds enkele jaren hun producten flink aan het verduurzamen met als resultaat o.a. reductie van verpakkingen en hernieuwbare grondstoffen. Volgend jaar brengen ze plantenvoeding in een verpakking van gerecycled plastic. Samen met de branche denken ze mee over hoe de bodem onder de aandacht van de consument te brengen. Ook werken ze samen met universiteiten en het bedrijfsleven.

De oprichters van Edgard & Cooper willen het net even anders en beter doen. Lees; lekker, gezond diereneten in een leuke verpakking maken dat tevens goed is voor de planeet én goed voelt voor baasjes en beestjes. De brokken komen in een 100% biologisch afbreekbare zak. In het loyalty programma kiest de klant zelf zijn reward: geven, krijgen of planten. Bij voldoende punten krijgt een klant korting, kan een boom laten planten of een maaltijd geven aan een asielhond in Sri Lanka."

Foto's: Robert Modderkolk Fotografie


Leandra de Boef | 13-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS