dinsdag 29 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Biologische kwekerij Verhoeven gaat planten voor Sprinklr kweken Ún verzenden

Biologische kwekerij Verhoeven gaat planten voor Sprinklr kweken Ún verzenden

Om gifvrije tuinplanten breder beschikbaar te maken, gaan plantenwebshop Sprinklr en de biologische kwekerij Verhoeven samenwerken. Vanaf het voorjaar van dit jaar kweekt de de kwekerij in het Brabantse Biezenmortel niet alleen de tuinplanten voor webshop Sprinklr, maar verzendt deze ook. Deze samenwerking lost voor de webshop een duur logistiek probleem op: onbespoten tuinplanten voor de brede consumentenmarkt zijn schaars en fijnmazige logistiek ontbreekt. Het is daarom erg kostbaar om een breed assortiment aan te bieden en betaalbaar te versturen.

Kwekerij Verhoeven, die in 2016 omschakelde naar biologisch, krijgt zo de gewenste voet tussen de deur in de groeiende online plantenverkoop. “Bovendien is Sprinklr is goed in marketing en snapt de doelgroep,” zegt kweker Marion Verhoeven. “Dat is kennis die wij op onze beurt weer goed kunnen gebruiken.” De biologische tuinplanten staan vanaf 12 maart aanstaande op de website van Sprinklr. Omdat de planten niet gekweekt worden in verwarmde kassen, zoals de meeste bloeiende planten die in maart al in bouwmarkten en tuincentra verschijnen, volgen ze het tempo van de natuur. De tuinplanten worden daarom vanaf 14 april naar de klant verzonden, als ze ook in de natuur bovengronds zijn.

Suzanne van Straaten van Sprinklr ziet Kwekerij Verhoeven als een echte pionier. "Het is inspirerend om daarmee te werken. Zij zijn aan het bewijzen dat het weldegelijk mogelijk is om jaarlijks honderdduizenden kwaliteitsplanten te kweken zonder pesticides en kunstmest te gebruiken.” Een belangrijke reden voor Verhoeven om met Sprinklr in zee te gaan is dat ze geen biologische planten verkopen omdat het een trend is, maar omdat de mensen achter het bedrijf  gedreven worden door idealen. “Dat is een goede basis, dan weet je dat je niet verzandt in onderhandelen over centen. Dan weet je dat je samen met een missie bezig bent.”

 


Leandra de Boef | 11-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS