donderdag 2 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Frans Hals Museum acht weken lang vol bloemcreaties

Frans Hals Museum acht weken lang vol bloemcreaties

Elk voorjaar staat het Haarlemse Frans Hals Museum letterlijk in bloei. Zalen met oude meesters en hedendaagse kunst worden voorzien van overweldigende bloemcreaties in de mooiste design- en historische vazen uit de collectie, aangevuld met bruiklenen. Dit jaar is ‘Out of the Box’ het jaarthema van het museum en van deze tentoonstelling, die is te zien van 21 maart tot en met 17 mei 2020.

Het gebeurt zelden: verse bloemen of planten in museumzalen. Eén keer per jaar laat het Frans Hals Museum op locatie Hof zien dat dit, onder strikte omstandigheden, mogelijk is. Het museum krijgt hierdoor een unieke, huiselijke en ‘florale’ sfeer in de periode dat in het nabijgelegen Lisse de Keukenhof geopend is. Het Frans Hals Museum maakt van Museum in Bloei een spannend tweeluik.

Van 21 maart tot en met 19 april zijn bloemcreaties te zien die onder leiding van stylist Vibeke Struben door de Vrienden van het Frans Hals Museum worden samengesteld. Hun presentatie kenmerkt zich door zowel uitbundige als subtiele boeketten, die nauwgezet worden afgestemd op de stijl van de zaal en de schilderijen.

 

Vanaf 20 april laten bloemsierkunstenaar Paul Wijkmeijer en zijn team van het vermaarde Haarlemse bloemenatelier Klavertje Vijf hun creativiteit los op het thema, dat Wijkmeijer op het lijf is geschreven. Zijn boeketten zijn van huis uit al weelderig, spannend en kleurrijk. Altijd zoekt hij naar nieuwe wegen om bloemen in de hoofdrol te zetten en schuwt daarbij gewaagde arrangementen niet. 

Als onderdeel van Museum in Bloei ontwikkelde de Haarlemse fotograaf Fjodor C. Buis dit jaar ‘De nieuwe bloemen van Hals’. Voor dit project fotografeerde Buis stapsgewijs bloemen op de top van hun bloei tot het punt dat alle levenssappen verdwenen zijn. Het resultaat is te zien in de binnentuin van het Frans Hals Museum.

De bloemkunstwerken worden getoond op de locatie Hof aan het Groot Heiligland 62. Daar is gelijktijdig de collectiepresentatie Haarlemse Helden. Andere Meesters te zien, met naast Frans Hals de vele andere ‘helden’ uit de collectie 16e en 17e eeuwse schilderkunst van het museum in combinatie met werken van hedendaagse kunstenaars uit de verzameling van het museum.


10-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS