maandag 28 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Recordaantal klanten op huisbeurs Plantcollect

Recordaantal klanten op huisbeurs Plantcollect

De huisbeurs van Plantcollect kan een groot succes genoemd worden. Niet alleen wisten, op 4 en 5 februari, een recordaantal klanten de huisbeurs te vinden, ook werden er flink wat orders geschreven. Volgens eigenaar Jochem Nieuwesteeg zorgde vooral de openheid over kwekersprijzen en handlingspercentages ervoor dat veel grote tuincentra direct orders plaatsten op de beurs in plaats van deze rechtstreeks bij kwekers neer te leggen.

Bekijk via deze link of onderaan dit artikel de fotoreportage van de huisbeurs

De bezoekers waren veel groothandels en tuincentra uit België en Nederland. Zij bestelden veelal dezelfde producten als voorgaande jaren, maar wel in grotere hoeveelheden. Volgens Nieuwesteeg heeft dit twee redenen: “Onze klanten kijken terug op een positief jaar en zijn ook het nieuwe jaar weer prima gestart. Bezoekers van tuincentra lijken weer wat meer uit te willen geven aan planten en de zachte winter draagt daar ook zeker aan bij.” De tweede reden is volgens Nieuwesteeg het voordeel van ontzorging door Plantcollect als totaalleverancier. “Door open te zijn over de prijzen die wij aan de kweker betalen en over de diensten die wij bieden tegen welke percentages, zien de grotere ketens dat er weinig tot geen winst te behalen is voor hen als direct bij de kweker inkopen. Wij nemen de logistiek en organisatie als het ware uit handen, wat hen op dat vlak weer geld scheelt.”

De focus van inkopers ligt op dit moment nog grotendeels op kamerplanten, maar verschuift al rustig aan richting de tuinplanten. De echte hausse moet echter nog komen. Het meest in trek is momenteel de Magnolia, Salex, en pioenen. Daarnaast was er tijdens de beurs ook al de veel aandacht voor olijfbomen, citrusbomen, Nerium en Eleachnus uit Spanje en Italië. Maar ook voor producten als Prunus lusitanica, waarvan de gereserveerde aantallen voor de beurs achteraf zelfs te klein bleken.
 


07-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS