dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

De 5 vragen aan... Edward Verbakel

De 5 vragen aan... Edward Verbakel

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Edward Verbakel, 47 jaar, getrouwd met Vivienne en trotse vader van twee meisjes, Nova en Fiene. Ik ben geboren in De Lier en woonachtig in Naaldwijk, Westlands bloed dus! Na het VWO ben ik bedrijfskunde gaan studeren aan de Erasmus in Rotterdam. Sinds 1997 werk ik bij VB, het bedrijf dat mijn vader Aad samen met zijn broer Joop in 1966 heeft opgericht. In de loop der jaren heb ik het bedrijf van hen over mogen en kunnen nemen. Het grootste deel van de week besteed ik aan contact houden met de interne organisatie, leiding en richting geven en ben ik verantwoordelijk voor het lange termijnbeleid van het bedrijf.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

VB biedt innovatieve oplossingen in de vorm van totaalprojecten en het optimale klimaat voor in de kas. Daarnaast zijn wij een belangrijke speler in de geothermie. Bij onze projecten zijn duurzaamheid, kennis én kwaliteit de basisvereisten. We denken in oplossingen die geheel op maat ontwikkeld worden. Alles voor de beste omgeving voor de plant en klant. Ik heb ons bedrijf zien veranderen van een traditioneel maakbedrijf naar een Design-Build organisatie. Naast het algemeen leidinggeven ben ik met regelmaat in contact met onze key-accounts, de relaties van VB met wie wij letterlijk willen groeien. De wens om met elkaar te werken aan een duurzame toekomst hebben wij verleden jaar gekoppeld aan ons nieuwe logo. Sustainable Together!

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

De klimaatverandering, waarvan de gevolgen confronterend zijn. Grootschalige natuurbranden in Australië en overstromingsproblemen op het Afrikaanse continent. Vivienne en ik zijn in januari samen in Lapland geweest en daar is het deze winter veel te warm, de husky honden hadden er last van. Elk land komt op de één of andere manier een keer aan de beurt. Wij dragen hier verantwoording voor. We zijn het aan onze kinderen verplicht om deze wereld in goede staat aan de volgende generaties over te dragen.
Klimaatverandering biedt veel kansen voor onze sector. Voorspelbaar telen zonder hierbij in extreme mate afhankelijk te zijn van de volle grond is iets waarmee onze sector goud in handen heeft.
Ander nieuws is natuurlijk het Coronavirus. Iedereen die met regelmaat voor werk of plezier reist is zich ervan bewust dat dit virus op de één of andere manier impact heeft of gaat hebben op onze bewegingsvrijheid. Laten we hopen dat er snel een oplossing gevonden voor dit groeiende gezondheidsrisico.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

VB heeft de laatste jaren veel kansen benut en inmiddels zijn wij uit ons huidige jasje gegroeid. Op dit moment bouwen wij een nieuw energieneutraal kantoor met atrium en bedrijfshal nabij het Westerleeplein bij de toegang van het Westland. Samen met de architect hebben we niet alleen gekeken naar het gebruik van het nieuwe pand, maar ook naar de meerwaarde die het gebouw op de omgeving kan hebben. Zo hebben wij er bewust voor gekozen om bij te dragen aan waterberging en hebben wij samen met de kinderen van onze medewerkers een groot aantal bomen geplant in plaats van de ‘eerste paal’. Tevens is er alvast een toekomstige aardwarmteleiding aangelegd om in de toekomst, net als onze klanten, gebruik te maken van duurzame warmte. Op deze nieuwe locatie willen wij graag de kans benutten om nieuwe medewerkers aan te trekken.

Wat ga je dit weekend doen?

Deze week trekt een groot deel van de AGF-sector richting Berlijn voor de jaarlijkse Fruit Logistica. VB neemt al jarenlang deel en tijdens de beurs ontmoet ik veel relaties en bekenden. Vivienne komt in de loop van de week ook naar Berlijn. Traditioneel gebruiken we de vrijdag en zaterdag om de stad in te gaan om samen met mijn zusje en zwager de stad te bekijken, te winkelen, lekker te eten en als het lukt te klaverjassen. Zondag gaan we bij mijn andere zusje taart eten want die is jarig. Een mooi moment om dan ook mijn ouders en broertje weer eens te zien, want het komt niet vaak voor dat we helemaal compleet zijn.

Bron: www.Floranews.com
07-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS