dinsdag 26 mei 2020
FN TOP logo FN TOP add

Lomandra White Sands beste noviteit Groen-Direkt

Lomandra White Sands beste noviteit Groen-Direkt

De Lomandra 'White Sands' van Hoogeveen Plants uit Hazerswoude-Dorp is tijdens de voorjaarsbeurs van Groen-Direkt gekozen tot beste noviteit. De stemmen zijn uitgebracht door Tuincentra, Retail, handelsbedrijven en kwekers.

De "unkillebale" Lomandra 'White Sands' is niet kapot te krijgen en geschikt voor iedere consument, ook zonder groene vingers. De White Sands is de eerste Lomandra met bont blad en heeft gele bloemen van april tot oktober. Het lichtgekleurde blad zorgt voor een geweldig contrast in de tuin. De plant is zeer onderhoudsvriendelijk en winterhard.

foto: Hoogeveen Plants 

White Sands groeit opgaand in het midden en heeft elegant overhangend, smal blad. Deze vaste plant wordt ca. 70 cm hoog en 100 cm breed. Plant Lomandra White Sands in een goed doorlatende maar vochtige, niet te zware grond. Je kunt White Sands zowel in de volle zon als de halfschaduw zetten maar de voorkeur gaat uit naar de zon. Winterhard tot -10 ºC.

White Sands is kwekersrechtelijk beschermd via Plantipp en gewonnen door Robert Harrison uit Tynong (Australië). 


Leandra de Boef | 06-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS