donderdag 2 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Ester Bruinsma tulpenkoningin Noordoostpolder

Ester Bruinsma tulpenkoningin Noordoostpolder
Ester Bruinsma uit Creil is de nieuwe tulpenkoningin van het Tulpenfestival in de Noordoostpolder. De 17-jarige tulpenkoningin wordt bijgestaan door de 18-jarige tulpenprinses Janneke Loosman uit Swifterbant. De koningin en prinses zijn gekroond tijdens de Bloembollen Vakdagen in de Profyto Hallen in Creil. 
foto: Joyce Gorter - via de Noordoostpolder.nl
 
Het hoogtepunt van het tulpenseizoen in Noordoostpolder is het Profytodsd Tulpenfestival dat plaatsvindt van zaterdag 11 april tot en met dinsdag 5 mei. De Noordoostpolder heeft maar liefst 2.000 hectare aan bollenvelden. Tijdens het Tulpenfestival zijn er tal van activiteiten rondom deze bollenvelden: Tulpenmozaïeken, een Koetsentocht, het Tulpenbelevingsveld in Creil, helikoptervluchten, ballonvaarten, de tulpenbelevingsweekenden, de tulpendate bingo, workshops, de Tulpentaart bakwedstrijd en meer. Kijk voor het volledige programma op de website.

Ester en Janneke laten via de sociale media door middel van vlogs de komende tijd zien wat ze allemaal gaan doen en waar we aanwezig zullen zijn. Zo geven ze een kijkje achter de schermen en gaan ze dieper in op het kweken van de tulp. Hoe moet je selecteren? Waarom worden de tulpen gekopt? Hoe krijg je hem zo mooi op het land? 

Ester volgt de studie Mechatronica aan het ROC Friese Poort in Emmeloord. Tulpenprinses Janneke is haar beste vriendin, woont in Swifterbant en volgt dezelfde opleiding. Ester werkt naast school in de horeca, de techniek en helpt thuis mee op het bloembollenbedrijf van haar ouders. Ze voelt zich erg thuis tussen de tulpen en helpt met veel plezier mee met het kweken en broeien van de tulpen op het bedrijf. 

 

 


06-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS