maandag 28 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Trots met een klein vraagteken… #blog

Trots met een klein vraagteken… #blog

Ik ben benieuwd of er tijdens de IPM in Essen nog bedrijven gedacht hebben aan de kleinigheidjes uit mijn vorige blog. En nu we het toch over de IPM hebben; wat heb ik het ervaren als een super geslaagde beurs. Wat een pracht en praal, wat een drukte en wat een passie. Iets waar ik erg blij van word. Maar toch was er (natuurlijk) wel iets wat mij opviel, wat verbeterd zou kunnen worden.

Zoveel moois, daar word je blij van.
Ik werd eigenlijk direct na de ingang, ingang west, al enigszins overdonderd. Wat een prachtige stands zag ik. Ondanks dat ik weet dat het de techniekhal is werd ik verrast door de mooie en waardevolle stands. Vele stands lieten niet hun hele arsenaal aan producten zien maar hadden duidelijk ruimte gelaten waar een beurs voor is. Mensen spreken en bijpraten. En in sommige gevallen wat producten laten zien.

IPM Essen 2020
Een mooie open stand met meer sfeer dan producten

Een ander positief punt is dat de bedrijven ook ontdekken dat het laten zien van nieuwigheden erg belangrijk is. Als ze ze hebben dan besteden ze daar ook duidelijk aandacht aan. Ook al moet je soms wat verder en dieper zoeken in de stands om het te vinden dat is dan weer een beetje jammer.
En natuurlijk al die mooie bloemen, planten, struiken en bomen. Fantastisch!! Dan wordt ik altijd een beetje trots dat ik ook in zo’n fantastische sector mag werken. Wat een prachtige producten.

IPM Essen 2020
Een mooi opvallende bloem met een nieuwigheid voor 2021

Ik werd over de hele linie best blij van de IPM in Essen. En ik vind de professionaliteit van de stands, de standhouders en het personeel in de stand toegenomen. Complimenten aan de sector.

Wel een beetje stilzitten
Maar ja, jullie kennen mij. Was alles OK? Nee, dat ook niet. Vorig jaar was ik er ook en wat mij opviel is dat ontwikkelingen bij sommige bedrijven toch echt wel een beetje stil staan. Of ze laten het niet zien op de beurs……
Ik mistte bij sommige bedrijven toch echt wel wat nieuwe zaken. Iets wat eruit springt. Iets wat aangeeft dat ze met maatschappelijke ontwikkelingen bezig zijn of dat ze echt iets voor hun klanten aan het maken zijn om de processen en/of producten nog beter te maken en/of te krijgen. Heb ik de term nieuw heel veel gezien? Dat niet.
Kijkende naar andere sectoren dan is daar elk jaar wel wat nieuws te zien. Dus mijn boodschap voor de bedrijven. Laat volgend jaar echt iets nieuws zien en je hebt nog veel meer aanspraak en mooie gesprekken.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
06-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS