zondag 13 juni 2021
2106EvanthiaOnTour 2105 Palletcentrale

Elektrotrekkers op terrein FloraHolland moeten voor 27 maart 2020 geregistreerd zijn

Elektrotrekkers op terrein FloraHolland moeten voor 27 maart 2020 geregistreerd zijn

Elektrotrekkers die gebruikt worden op het terrein van Royal FloraHolland moeten voor 27 maart 2020 geregistreerd zijn. De bloemen- en plantenveiling introduceert per 1 april 2020 een verplicht vignet voor elektrotrekkers die gebruik maken van de bebouwde omgeving van de veilingterreinen te Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg. Tot uiterlijk vrijdag 27 maart 2020 kunnen bezitters van deze elektrotrekkers zich online registreren om zeker te zijn van een vignet. De elektrotrekker moet het afgelopen jaar zijn goedgekeurd.

Met het vignet wordt aan alle betrokken partijen een bijdrage gevraagd voor het gebruik van de marktplaats. De opbrengsten worden volgens FloraHolland gebruikt voor investeringen in onder meer wegen op de locaties Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg.

Vignetplicht
De regeling geldt voor alle partijen die met elektrotrekker(s) gebruik maken van de genoemde locaties. Dit geldt ook voor de oversteek in Aalsmeer en Naaldwijk naar de andere zijde van het veilingterrein. Het vignet geldt voor de volgende type voertuigen: sleeptrekker, opstaptrekkers, verdeeltrekkers, heftrucks, pallettrekkers en aanverwante transportmiddelen. Er is een uitzondering: bezitters van elektrotrekkers die alleen in de eigen box (inclusief afleverstrook) worden gebruikt.

Registratie en vrijstelling
De bijdrage voor het vignet bedraagt 700 euro per elektrotrekker per kalenderjaar. In 2020 is de bijdrage lager, namelijk 525 euro per elektrotrekker, omdat de verplichting ingaat vanaf het tweede kwartaal. Kopers die via FloraHolland meer dan 100.000 euro per jaar en per trekker omzetten, zijn vrijgesteld van de vignetbijdrage. Registratie is ook voor hen verplicht. FloraHolland verleent de vrijstelling na een administratieve check. Vanaf 1 maart 2020 zijn de vignetten af te halen bij de beveiliging op de desbetreffende locaties.

bron: Royal FloraHolland

 


05-02-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

2106 StudioFlowerTrials


Overig nieuws2021 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS