dinsdag 29 september 2020
FN TOP logo FN TOP add

Laat ze aan je denkenů #blog

Laat ze aan je denkenů #blog

Hebben jullie na mijn vorige blog nog eens aandacht besteed aan de interne communicatie? Ik ben benieuwd.
Binnenkort zijn er weer beurzen in Essen en in Boskoop, maar eigenlijk is het altijd van toepassing. Je (potentiële) klanten lopen uiteindelijk weer bij je stand weg en eigenlijk is het vaak alleen een “tot ziens” en “hopelijk zien we elkaar weer”. Na de beurs zijn ze jou misschien zelfs wel vergeten. Jammer want een beurs kost veel geld en aandacht. Hoe kan je toch net even iets extra’s doen. Hieronder een paar tips.

Een paar opvallende tips voor na de beurs
We herkennen het wel. De stand op de beurs ziet er prachtig uit, we hebben veel mensen gesproken en interessante gesprekken gehad. En dan is het weer voorbij, je hebt de gevraagde informatie opgestuurd en dan wordt het stil. Ik noem dat ook wel een gemiste kans. Er zijn wat extra mogelijkheden om er iets van te maken en beter en meer onder de aandacht te blijven na de beurs.

Tip 1
Stuur dezelfde avond nog een mail aan iedereen waarmee je gesproken hebt met daarin een leuke foto van het team in de stand en zeg daarin dat als er informatie gevraagd is, deze er snel aankomt maar vooral dat je het heel erg hebt gewaardeerd dat ze langs zijn geweest. Een hele simpele en kleine attentie….

Tip 2
Als ze bij je stand weglopen geef ze dan iets kleins mee. Het liefst iets opvallends maar gewoon iets meegeven werkt. Misschien gaat het in eerste instantie in de broek- of jaszak maar daar komt het zeker uit. En dan…. Komt jullie naam weer in beeld en gedachte. En daar draait het toch ook weer om. Dan hoor ik jullie denken, een folder of een prijslijst is toch ook iets om mee te geven. Klopt, maar de attentiewaarde is toch wel minder dan een give away.


een kleinigheid voor een nieuw zomer assortiment

Een give away valt op en je hebt in elk geval de aandacht. Wordt het later nog gebruikt? Mogelijk niet, maar ze hebben wel iets om te laten zien en over te praten. Leuk toch, want daar draait allemaal om. Dus vergeet niet iets kleins, opvallends te bestellen. Misschien niet meer voor de IPM maar wel voor andere beurzen.

Tip 3
Ga snel bij de (potentiële) klant langs en neem iets lekkers mee. Ga als verkoopteam op pad met iets lekkers en ga naar de klanten die je graag wat extra aandacht wil geven. Je zegt dat je het als bedrijf en als team sterk gewaardeerd hebt dat ze bij jou in de stand zijn geweest. Een simpel iets maar weer een stukje aandacht naar je klant toe.

Allemaal tips om die klant eens wat extra in het zonnetje te zetten en hem/haar de aandacht te geven die ze verdienen. En als een van de grootste pluspunten heb je als bedrijf weer aandacht. Zeker op een beurs hebben ze veel stands gezien en waarschijnlijk veel mensen gesproken. Om daarbij op te vallen zijn soms kleine extra stappen nodig om er wat meer uit te halen. Want daar draait het bij een beurs toch om.
Ik wens jullie veel succes tijdens de aankomende beurzen.


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 


23-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ThursdOnlineTradeFair

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS