woensdag 1 april 2020
FN TOP logo FN TOP add

Europese subsidie van 1,55 miljoen euro voor promotie bloembollen en bolbloemen in de VS

Europese subsidie van 1,55 miljoen euro voor promotie bloembollen en bolbloemen in de VS

Royal Anthos ontvangt Europese subsidie van 1,55 miljoen euro voor het promotieprogramma bloembollen en bolbloemen in de Verenigde Staten. Op 17 januari 2020 tekenden Johan Maas, plaatsvervangend algemeen directeur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Henk Westerhof, voorzitter van de Koninklijke Handelsbond voor Boomkwekerij- en Bolproducten (Royal Anthos), hiertoe een contract. De subsiedie wordt verleend in het kader van de Europese regeling voor voorlichtings- en afzet bevorderende acties van landbouwproducten.

Op basis van dit contract start Royal Anthos op 1 februari 2020 in de Verenigde Staten met het 3-jarig promotieprogramma: ’Flower Bulbs from Europe make you bloom’. Het programma richt zich op de bevordering van de afzet van Europese bloembollen in de Verenigde Staten.

Met de campagne wil men bewustwording creëren en meer Amerikaanse huishoudens herinneren aan het aankoopmoment van bloembollen en bolbloemen, het kennisniveau verhogen over het gebruik van bloembollen in de tuin, bloembollen op pot en bolbloemen én de export van bloembollen naar de VS verhogen.

Om dit te bereieken komt er een mediacampagne gericht op het vergroten van het bewustzijn van de consument, een mediacampagne gericht op educatie. Ook wordt er jaarlijks de “Flower Bulb Day”georganiseerd en worden er persreizen georganiseerd.

De totale begroting voor het programma is € 1,95 miljoen. Het is door de Europese Commissie geselecteerd onder het Werkprogramma 2019 en wordt voor 80 procent gefinancierd door de EU, terwijl Royal Anthos voor de resterende 20 procent zorgdraagt.

Voor de uitvoering van de beide mediacampagnes zal worden samengewerkt met het Amerikaanse PR bureau, de Garden Media Group. Het eerste evenement zal plaatsvinden op 7 maart in San Francisco, waar met de aanleg van een pluktuin, bestaande uit 100.000 tulpen, de eerste Flower Bulb Day wordt gevierd.


Leandra de Boef | 22-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. Perfect Plants


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS