dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Tulpenseizoen trapt af met Nationale Tulpendag in Belgie en Nederland

Tulpenseizoen trapt af met Nationale Tulpendag in Belgie en Nederland

Het tulpenseizoen is afgelopen zaterdag officieel van start gegaan. Ruim 15.000 mensen kwamen zaterdag af op Nationale Tulpendag op de Dam in Amsterdam en ook in België werden vele bossen tulpen geplukt in de pluktuin op het Koningin Astridplein in Antwerpen. Op de Dam hebben Nederlandse tulpenkwekers voor het negende jaar op rij een pluktuin aangelegd met 200.000 kleurrijke tulpen. Dit jaar in het thema "World of Colours". De Belgen genoten voor het 3e jaar op rij van een pluktuin met 100.000 tulpen. Dit jaar in het thema van het feest was ‘Suske & Wiske’, die in 2020 hun 75ste verjaardag vieren. Ook in Duitsland is er deze week een tulpentuin te bewonderen op de consumentenbeurs Grüne Woche in Berlijn. In de Verenigde Staten wordt op 7 maart 2020 Tulip Day gehouden in San Francisco.

Nationale Tulpendag

Op de Dam werd de pluktuin onder massale belangstelling van de internationale pers geopend door tulpenprinsesjes Zoé, Femke en Evy en Fockeline Ouwerkerk, ambassadeur van Make-A-Wish. Speciaal voor de 2020-editie van het evenement is samengewerkt met Make-A-Wish Nederland, die haar 30-jarig jubileum viert. Make-A-Wish International bestaat dit jaar zelfs 40 jaar.

Nationale Tulpendag Make-a-wish

Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN). Voorzitter Arjan Smit kijkt met trots terug: “Het evenement staat bol van vrolijkheid en saamhorigheid. Het thema was dit jaar dan ook ‘World of Colours’. Met onze kleurrijke tulpen willen we ieder mens blij maken. Ongeacht geslacht, geloof, geaardheid of nationaliteit.”

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door alle Nederlandse tulpenbroeiers; de tulpen voor de pluktuin in Amsterdam werden geprepareerd door A&P Flowers uit Andijk. Samenwerkingspartijen in 2020 waren Van Straalen de Vries, De Wit Transport, Varga-Beemster Transport, veredelaars Hybris, Remarkable, Vertuco, Holland Bolroy en No Limit, Gemeente Amsterdam en Keukenhof.

foto's: TPN/VidiPhoto

 


20-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS