dinsdag 26 mei 2020
Let Hope Bloom FN TOP logo

Nieuw veilschema bloemen voor pilot landelijk veilen

Nieuw veilschema bloemen voor pilot landelijk veilen

Voor de pilot landelijk veilen, krijgt de klok op Naaldwijk vanaf donderdag 30 januari een nieuw veilschema Bloemen, met op een aantal klokken een andere veilvolgorde. Voor deze pilot is namelijk zowel op Naaldwijk als op Aalsmeer een eigen klok nodig. In Naaldwijk wordt klok 6 vrijgemaakt voor de pilot door klokken samen te voegen. Op Aalsmeer is al een extra klok beschikbaar voor de pilot. Door de twee vrije klokken samen te voegen, ontstaat een zogeheten concernklok. De pilot wordt afgetrapt met het landelijk veilen van snij-Anthurium. Landelijk veilen is een van de speerpunten van de strategie van FloraHolland.

De producten van klok 6 gaan dus naar de andere bloemenklokken, waardoor diverse veilgroepen een andere veilpositie en/of ander veilmoment krijgen. Een en ander is besproken met de voorzitters van de FPC’s bloemen en met een aantal kopers.

Snijanthurium is de eerste productgroep in de pilot Landelijk veilen. Onderzocht wordt of anjer als tweede productgroep opgepakt kan worden. De start van de pilot staat gepland aan het einde van het eerste kwartaal van 2020. Hiermee zet Royal FloraHolland een belangrijke stap richting landelijk veilen op alle klokken. Deze mijlpaal staat in de planning voor 2021.

Bij landelijk veilen worden de producten afgeleverd op de exportlocatie die de koper wenst. Dit is mogelijk door de invoering van intervestigingslogistiek. Ook de volledige overstap naar beeldveilen is een cruciaal element.

De introductie van landelijk veilen staat al lang op de wensenlijst van kwekers en kopers van Royal FloraHolland. Aanpassingen aan systemen maken het nu mogelijk om een pilot te starten. Dit gebeurt in overleg met kwekers en kopers.

 


17-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS