woensdag 8 juli 2020
Meesterlijk geschikt FN TOP add

Branchevereniging VHG start 100-jarig jubileumjaar feestelijk

Branchevereniging VHG start 100-jarig jubileumjaar feestelijk

Tijdens de Groene Sector Vakbeurs deze week in Hardenberg, heeft Branchevereniging VHG  tijdens de traditionele nieuwjaarslunch haar 100-jarige jubileumjaar ingeluid met meer dan 300 groenprofessionals. Hierbij was ook Henrik Bos, voorzitter van de Europese koepelorganisatie ELCA, aanwezig om VHG te feliciteren met haar jubileum en een geschenk te overhandigen aan voorzitter Rien van der Spek.

VHG-directeur Egbert Roozen de aanwezige leden met het jubileum en stelde vast dat de doelstellingen van weleer nog altijd actueel zijn: samen professionaliteit uitdragen, samen werken aan een goede arbeidsvoorwaarden en goed groen onderwijs. “Kijk waar we vandaag staan. Onze sector doet er toe, met alle groene oplossingen die we bieden voor maatschappelijke problemen. Wees trots op wat je doet en laat het zien!”, luidde zijn boodschap.

Foto: Henrik Bos (rechts), de voorzitter van de Europese koepelorganisatie ELCA, was aanwezig om VHG te feliciteren met haar jubileum. Voorzitter Rien van der Spek nam het geschenk in ontvangst.

Er werd tijdens niet alleen teruggeblikt, maar ook vooruit: Roozen kondigde voor dit feestjaar een speciale actie aan voor de leden in het kader van de Nationale Zaaidag, een nieuwe handleiding over groen in de openbare ruimte én een feestelijk gala met de uitreikingen van de Jaar-competities.

Trendwatcher Adjiedj Bakas gaf tijdens de bijeenkomst een inkijkje in de trends voor de toekomst. Bakas voorziet veel veranderingen in dit Chinese jaar van de rat. "Het kabinet zal de stagnerende woningmarkt vlot gaan trekken door oplossingen voor de PFAS- en stikstofcrisis te treffen. Er zullen meer huizen worden gebouwd, met minder grote tuinen. Kansen voor de groensector zijn er in de gezondheidszorg, in ‘smart homes’ en in de openbare ruimte, wanneer bijvoorbeeld slimme garages met parkeerrobots ondergronds kunnen worden gerealiseerd." Bakas drukte de ondernemers op het hart de trends te benutten. “Ik ben ervan overtuigd dat jullie dat kunnen. Jullie doen dat immers al 100 jaar.”

 


16-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS