zaterdag 15 augustus 2020
FN TOP add Zomervakantie

Keukenhof moet veel meer bollen planten door warme winters

Keukenhof moet veel meer bollen planten door warme winters

Keukenhof in Lisse moet veel meer bollen planten om te anticiperen op de grillige temperatuurpieken en -dalen van de afgelopen winters. Het aantal geplante bollen is met zo'n 30 procent gestegen. Er worden meer verschillende soorten bloembollen geplant om bezoekers tussen half maart en half mei toch de garantie te kunnen bieden op mooie, kleurige velden. Keukenhof beslaat 32 hectare grond waar in totaal zo'n 7 miljoen bloembollen worden geplant. het park trekt elk jaar anderhalf miljoen bezoekers.

"We zien dat het winterweer de afgelopen jaren veel wispelturiger is geworden. emperatuurpieken en -dalen wisselen elkaar in hoog tempo af. En de natuur reageert daarop", stelt Bart Siemerink, directeur van Keukenhof, in gesprek met Nu.nl. Het park moet op deze ontwikkelingen anticiperen. "Daarom hebben we de beplanting de afgelopen jaren deels veranderd. We zijn meer verschillende soorten gaan planten die vroeger of later in het seizoen bloeien. En we planten 30% meer bollen om te voorkomen dat bepaalde velden niet voldoen en in de weken dat we open zijn niet de bloemenpracht bieden waar mensen voor komen."

De openingsperiode van de Keukenhof is de afgelopen jaren ook iets aangepast; zo gaat het park dit jaar al op 10 mei dicht, een week eerder dan in 2019.

bron: NU.nl
 


15-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS