donderdag 1 oktober 2020
Rijksoverheid COVID-19 FN TOP add

Areca woonplant van de maand februari

Areca woonplant van de maand februari

De Areca, ook wel bekend als "goudpalm" is de woonplant van de maand februari. Deze palm heeft geen centrale stam maar rietachtige bladstengels die rechtstreeks uit de grond omhoog groeien in lichtgroene, smalle en puntige bladeren. Deze groeien naar buiten in een fraaie groene fonteinvorm. Uit onderzoek van NASA blijkt dat de goudpalm in huis een luchtzuiverende werking heeft en bijdraagt aan een goede luchtvochtigheid, argumenten waar consumenten gevoelig voor zijn.

De Areca behoort tot de familie van de Arecaceae, waar nog meer palmen bij horen. De plant wordt vaak nog met oude namen Chysalidocarpus en Areca aangeduid. Dit kan verwarrend werken; in de wetenschap en plantenhandel is afgesproken de meest recente naam voor deze plant te hanteren: Dypsis syn. Areca of gewoon goudpalm.

De Dypsis lutescens Areca, zoals de volledige naam is van de goudpalm, komt voor van kleine maatjes van ca. 38 cm in een potmaat 9 tot flinke palmen van 6,5 meter hoog. De laatsten hebben potmaten tot wel 1 meter, met stamdiktes van 5 tot 7 centimeter. Er wordt onderscheid gemaakt met verschillende verschijningsvormen: stam, bush en toef. Naast de goudpalm is er nog een plant met dezelfde geslachtsnaam: Areca catechu, de betelpalm. Een veel kleiner broertje met een hoge sierwaarde, waarbij vaak de noten of eigenlijk de zaden op de pot zichtbaar zijn.

bron: mooiwatplantendoen.nl 


10-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS