zondag 20 september 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Blooming Innovations brengt winterwitte snijhortensia Ice Age op de markt

Blooming Innovations brengt winterwitte snijhortensia Ice Age op de markt

Vanaf januari levert Blooming Innovations als enige kweker de nieuwe snijhortensia Ice Age. De winterwitte snijhortensia wordt geteeld in Kenia, is uitstekend houdbaar en vertoont geen transportschade. De Ice Age is jaarrond in productie. De kweker produceert 5.000 tot 6.000 stelen per week.

Volgens eigenaar Harry Rooijakkers, die de kwekerij in Kenia samen met compagnon Bert Louwerse runt, zijn de klanten goed te spreken over de kwaliteit van de snijhortensia. De witte Ice Age werd in 2016 als mutant van Force, een product uit het tropische veredelingsprogramma van HBA, in de kassen van Blooming Innovations ontdekt. ‘We zijn een paar jaar bezig geweest met uitselecteren en vermeerderen. Ook hebben we meteen proeven gedaan met houdbaarheid en vervoer’, vertelt Rooijakkers.

Uit de testen bleek dat Ice Age goed houdbaar is en een hoge pack rate heeft. Rooijakkers: ‘Om een voorbeeld te geven: van Ice Cube gaan er 50 stelen in een doos, terwijl van Ice Age 100 stelen in een doos kunnen. Al vouw je Ice Age bij wijze van spreken dubbel, de bloemen beschadigen niet. Als je de stelen na vervoer een dag in de kou op bloemenvoedsel zet, herstelt Ice Age zich helemaal.’ Ice Age wordt in de doos in folie verpakt. Zo wordt verpakkingsschade tijdens het vervoer voorkomen. 

 


09-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan TwitterOverig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS