woensdag 8 juli 2020
Meesterlijk geschikt Let Hope Bloom

Prominent winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs

Prominent winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs

Prominent uit De Lier heeft woensdagmiddag 8 januari de Tuinbouw Ondernemersprijs gewonnen. De vereniging van tomatentelers won in een Westlands onderonsje van Plantanious uit Kwintsheul en SK Roses uit De Lier. Voorzitter Jack Groenewegen ontving de prijs, tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst op Keukenhof, uit handen van Wiebe Draijer, groepsvoorzitter van Rabobank.

foto: Tuinbouw Ondernemersprijs

Het was volgens de jury niet makkelijk om een keuze te maken uit deze ‘parels’ van de sector. Over de winnaar zegt het hetvolgende: "De jury heeft veel respect voor de wijze waarop Prominent zich de afgelopen 25 jaar heeft ontwikkeld. In die periode heeft Prominent samenwerking op een indrukwekkende manier gecombineerd met innovatie en ondernemerschap. Door als coöperatie, naast het verkopen van tomaten van de leden, zelf ook onderzoek-, productie- en verwerkingsfaciliteiten op te zetten, innovatie te initiëren en te investeren in verduurzaming van de processen, wordt een belangrijke springplank voor de aangesloten ondernemers gecreëerd."

foto: Vidiphoto

"Door als collectief het ondernemerschap in de breedte op te pakken, kan de belangrijke vooruitgang worden geboekt die nodig is voor het bestaansrecht. Prominent acteert in dat perspectief op een niveau van een professionele franchisegever, die primair bestaat voor haar aangesloten leden. Ook van deze leden wordt een hoge maten van openheid en commitment verlangd om de ‘formule’ steeds weer een stap verder te brengen."

Er zijn 29 telers aangesloten bij de vereniging. Met elkaar optimaliseren zij continue de organisatie, de planning, de versketen, de teelt en het productaanbod. De vereniging teelt 13 soorten tomaten op 420 hectare in Nederland en 150 hectare in Marokko. Op jaarbasis wordt 71 miljoen kilo tomaten verpakt voor ketenpartners en retailklanten.

foto: Tuinbouw Ondernemersprijs

De Tuinbouw Ondernemersprijs beloont jaarlijks het meest onderscheidende bedrijf in de tuinbouw dat met durf, doorzettingsvermogen en visie vernieuwing en duurzaam ondernemen in de praktijk brengt. De onafhankelijke prijs wordt toegekend door Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De stichting wil met de Tuinbouw Ondernemersprijs aandacht vestigen op goed en innovatief ondernemerschap en op positieve ontwikkelingen binnen de tuinbouwsector. Het wil ondernemers en hun bedrijven belonen voor hun uitmuntende prestaties en hen aansporen tot vernieuwing. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen kleine, grote, jonge of oudere ondernemers en bedrijven, wél in hun vermogen tot vernieuwing. 

 


Leandra de Boef | 08-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS