donderdag 2 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Chrysant in februari op bloemenagenda

Chrysant in februari op bloemenagenda

De chrysant staat in februari op de Bloemenagenda van Bloemenbureau Holland. Met bloemen in het geel, wit, crème, roze, groen, rood, oranje, paars en brons en met bloemen van soms wel een diameter van 14 centimeter is de chrysant een graag geziene beauty.

In China en Japan staat de bloem al heel lang hoog in aanzien. In China mochten bijvoorbeeld alleen edelen zich met de chrysant bezighouden en in Japan kreeg de chrysant het predicaat nationale bloem. Daar, maar ook in andere delen van het verre oosten, staat de bloem symbool voor een lang en gelukkig leven. Pas in 1688 kwam de chrysant vanuit het toenmalige Nederlands-Indië naar Europa. Linnaeus doopte hem Chrysanthemum indicum: ‘de uit Indië afkomstige, goudgele bloem’.

Chrysanten kunnen we indelen in drie bloemtypen: de geplozen chrysant, de troschrysant en de Santinichrysant, waar bij de kleinere bloemen hoger op de steel te vinden zijn dan bij de troschrysant. Daarnaast onderscheiden we enkelbloemige, gevulde, anemoon- , spider- en pomponbloemige types. Ook zien we steeds vaker kleurbehandelde chrysanten. Nieuwere soorten chrysanten zijn vaak sneller in de teelt en hebben nieuwe kleuren, bloemvormen en –groottes.

Van iedere bloem op de Bloemenagenda zijn door Bloemenbureau Holland inspirerende beelden gemaakt in lijn met de Groenbranche Trends 2020. Deze trends zijn een doorvertaling van de nieuwste consumententrends, gericht op de groenbranche.

bron: Mooiwatbloemendoen.nl

 


08-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS