woensdag 8 juli 2020
Meesterlijk geschikt Let Hope Bloom

Alstroemeriakweker ziet indrukwekkende kwaliteitsverbetering door LED belichting

Alstroemeriakweker ziet indrukwekkende kwaliteitsverbetering door LED belichting

Kwekers Fedor en Bernard van Together2Grow streven naar constante kwaliteitsverbetering van hun alstroemeria. Toen zij via hun leverancier Hortilux de eerste enthousiaste verhalen hoorden over het toepassen van LED belichting bij de alstroemeriateelt, werd er in 2017 een kleinschalige proef geplaatst. De eerste proefjaren waren positief en daarom werd onlangs een volledige afdeling met deze belichting uitgebreid.

Fedor van Veen: “Fijn om door zo’n kas met mooie handel te lopen! De donkere winterperiode biedt altijd uitdaging om de kwaliteit op niveau te houden. Met de toepassing van LED zien we de kwaliteit van onze bloemen en blad zichtbaar verbeteren. We realiseren een meerproductie in vergelijk met andere jaren, die overigens wel sterk afhankelijk is van het soort waarboven we belichten."

"Daarnaast kiezen we ervoor om de assimilatieverlichting sneller dan voorheen uit te zetten. Op termijn hopen we het groeilicht minimaal te gaan gebruiken. Hierdoor kunnen we veel klimaatneutraler telen. Duurzaamheid staat namelijk hoog bij ons in het vaandel, de investering is het voor ons meer dan waard.”
 


07-01-20 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS