dinsdag 26 mei 2020
FN TOP add FN TOP logo

De fysieke winkel lacht het laatst #blog

De fysieke winkel lacht het laatst #blog

Lange tijd heerste er een grafstemming binnen de retail. Winkelketen na winkelketen viel om. Online winkels hadden de wind in de rug want het internet beloofde gouden bergen, terwijl de fysieke winkel het sulletje van de klas was. Maar waar de sulletjes van school tegenwoordig de ceo's zijn van de machtigste techbedrijven, zo wordt de fysieke winkel ook de laatst lachende.

Ten eerste, hoe tof online ook loopt te pochen met omzetcijfers, het meeste geld wordt verdiend in de fysieke winkel. Maar liefst 73 procent van alle omzet vindt in de fysieke winkel plaats. In het meest recente Gfk Shopping Tomorrow-rapport, was iets opmerkelijks te lezen. De winkel is een belangrijker kanaal voor advies geworden: een groei naar 73 procent in 2019 versus 58 procent in 2018. In de leeftijdscategorie tussen 15 en 34 jaar - voor velen een groep die alleen maar online winkelt - geeft 66 procent de voorkeur aan een bezoek aan een winkel. De fysieke winkel wint in de online klantreis in aanzien. Dat verbaast mij niks.

Fysieke wezens
Want in al dat digitale innovatiegeweld willen we nog wel eens vergeten dat wij mensen eigenlijk helemaal niet zijn geïnnoveerd. We zijn eenvoudige zoogdieren, fysieke wezens. Je kunt proberen digitaal al onze zintuigen te prikkelen, met beeld, video en bediening met de vingers op de smartphone, het wordt nooit zo mooi als in het echt. We houden ervan producten te zien, te voelen, te ruiken, of te proeven en gezellig winkelen met onze vrienden en familie is nog steeds een geliefde manier om onze vrije tijd te vullen.

Lees hier het hele blog van Brechtje de Leij

bron: De Ondernemer
 

 

 


30-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1. FH100procentdigitaal


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS