donderdag 2 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

FloraHolland voert verplicht vignet in voor elektrotrekkers

FloraHolland voert verplicht vignet in voor elektrotrekkers

Per 1 april 2020 voert Royal FloraHolland een vignet in voor elektrische trekkers die gebruik maken van de bebouwde omgeving van de veilingterreinen. De kosten van het vignet bedragen € 700,00 per jaar. In 2020 kost het vignet € 525,00 omdat de verplichting ingaat vanaf het tweede kwartaal. Kopers die via Royal FloraHolland meer dan € 100.000,00 per jaar per trekker omzetten zijn vrijgesteld van de vignetbijdrage.

De introductie van het vignet is volgens FloraHolland in lijn met het uitgangspunt kosten maken = kosten dragen. De opbrengsten zouden gebruikt gaan worden voor investeringen in onder meer wegen op de locaties Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg, zo meldt de veiling. Het verplichte vignet geldt voor alle elektrisch aangedreven voertuigen op de veilingterreinen, met inbegrip van het veilingterrein aan de andere kant van de weg op de locaties Aalsmeer en Naaldwijk. 

In het kader van de algemene voorwaarden voor transportwerktuigen moeten trekkers aan twee typen goedkeuringen voldoen. De bestaande wettelijke voertuigkeuring en de specifieke Royal FloraHolland keuring. Het vignet wordt alleen verstrekt aan binnen de laatste 12 maanden goedgekeurde elektrotrekkers. 

Vanaf 1 april 2020 moeten alle elektrotrekkers op de veilinglocaties Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg voorzien zijn van een vignet. Na registratie van goedgekeurde elektrotrekkers zijn vanaf 1 maart 2020 de vignetten af te halen bij de beveiliging op de desbetreffende locaties. Na het afhalen dient het vignet zichtbaar op de elektrotrekkers aangebracht te worden.

Betrokken partijen ontvangen in januari 2020 een brief van FloraHolland met verdere informatie over het registreren van de trekkers, facturering en het ophalen van het vignet.

 


18-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Flowers4Oxygen


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS