zaterdag 29 februari 2020
1. RFH Trade Fair 2020 FN TOP add

Welke afmetingen heb ik nodig? #cheatsheet #blog

Welke afmetingen heb ik nodig? #cheatsheet #blog

Ik ben toch wel een beetje benieuwd of jullie al gebruik hebben gemaakt van de events op LinkedIn. Wil je weten wat het ook alweer is, lees dan hier mijn blog daarover.
Deze keer even heel wat anders. We gebruiken binnen onze profielen op de sociale kanalen allemaal wel een foto, tekst of coverfoto. Alleen hoe zat het ookalweer? Welke maten moeten ze nou exact hebben voor welk platform?

Niet goed…. Past niet
We kennen de gevleugelde uitspraak wel dat je nooit een tweede kans krijgt om een eerste goede indruk te maken. Dat gaat hierbij zeker op. Een slechte foto, een scheve foto een uitgerekte foto of teksten die niet passen in de profiel- of coverfoto van je profiel komen slecht over. Jammer want je staat direct al een beetje achter.

Elk kanaal heeft weer zijn eigen maten om te werken met de juiste fotomaten. Maar ook het aantal pixels is van belang. Dus daar even rekening mee houden is alleen maar goed. Nu kan ik naar de richtlijnen per platform gaan en daar alles zoeken, maar gelukkig zijn er makers van infographics die ons hier zeer plezierig mee helpen. In dit geval gaan de credits naar https://makeawebsitehub.com/

Ik plaats hiernaast een kleine afbeelding waar werkelijk niets op te lezen is. Maar plaats ik het als grote afbeelding dan werkt het ook niet. Klik op de afbeelding en je komt op de juiste website uit om de #cheatsheet met alle maten en pixels goed te hebben. Wil je het graag als PDF hebben dan kan dat ook. Klik dan hier voor de download.

Waarom nu zo’n cheatsheet? De maten willen nog wel eens veranderen dus is het alleen maar prettig de laatste stand van zaken te weten. Gebruik je de verkeerde dan kan het alsnog fout gaan en foto’s, waar veelal veel zorg aan besteed is, komen alsnog slecht over.

Communicatiebureaus moeten dit weten en kunnen je er ook mee helpen en zij zullen jou als bedrijf waarschijnlijk de juiste formaten wel toesturen.
Doen ze dat niet dan zou ik het voor de zekerheid even vragen. Zelf aanpassen is in de meeste gebruikte programma’s niet altijd prettig en geeft zeker niet altijd het gewenste resultaat. Dus laat het door professionals doen. Zij hebben daarvoor de juiste software.
Zoals al eerder aangegeven die eerste indruk is zo belangrijk. Denk aan een goede profielfoto. Zeker als dat een logo is moet deze wel goed overkomen en niet aan alle kanten worden afgesneden. Een beetje aandacht is dus wenselijk.

Ik denk dat dit mijn laatste blog is voor 2019. Ik wens jullie hele fijne feestdagen, maak ze gezond, gezellig en vrolijk. Ze zullen weer van elkaar horen in 2020!!


Ernst Jan Bos
Bos Social Business
 

Bron: www.floranews.com
12-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

1 ANTHURA IGOTY


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS