donderdag 2 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Omzetgroei transportsector zwakt af

Omzetgroei transportsector zwakt af

De transportsector heeft in het derde kwartaal van 2019 1,7 procent meer omzet behaald dan in dezelfde periode een jaar geleden. De omzettoename zwakte de laatste drie kwartalen wel af. In de dienstverlening voor het vervoer over land steeg de omzet het meest ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het CBS op basis van recente kwartaalcijfers.

Het vervoer over de weg liet verreweg de grootste omzettoename zien. In de grootste bedrijfstak, het goederenwegvervoer, steeg de omzet met 4,6 procent. In het vervoer over water daalde de omzet. Zowel in de zeevaart als de binnenvaart werd er minder omgezet dan een jaar geleden. De binnenvaart had te maken met normale waterstanden, waardoor de vrachtprijzen daalden en er geen laagwatertoeslag meer werd toegekend, zoals een jaar eerder het geval was.

Bijna een derde van de totale transportsector verwacht dat de omzet zal stijgen in het vierde kwartaal van 2019, in vergelijking met het derde kwartaal. Bij de post- en koeriersdiensten verwacht 77 procent van de bedrijven meer omzet, vanwege de feestmaand. Circa 80 procent van de bedrijven verwacht dat de personeelssterkte stabiel blijft. Het aantal openstaande vacatures in de transportsector is in het derde kwartaal van 2019 gedaald naar 12,5 duizend, in het tweede kwartaal waren dit er nog 13,6 duizend. 

foto: Pixabay

 

 


11-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS