donderdag 1 oktober 2020
FN TOP add Rijksoverheid COVID-19

De 5 vragen aan… Miranda van Kester

De 5 vragen aan… Miranda van Kester

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Miranda van Kester, merkexpert in vers. Ik heb eerst 15 jaar het creatieve bureau Mirakuleus gehad. Inmiddels doe ik al een aantal jaar advies en interim werk, waarin de behoefte van de markt meer ligt op marketinggebied. Alle bedrijven zien er al gelikt uit. Het echte probleem zit hem in het feit dat onze sector haar markt niet goed genoeg kent. Eén van mijn stokpaardjes is dan ook dat strategische marketeers onmisbaar zijn in de tuinbouw. Degenen die buiten naar binnen halen; de boer op gaan, maar ook op basis van cijfers de marktbehoeften vertalen naar de juiste producten, prijs en promotie. Iemand die intern samenwerkt met R&D, sales en communicatie. Daarmee word je ook gesprekspartner voor je klanten en kun je doelgericht werken aan meer rendement.

Ik adviseer bedrijven in het vormen van hun visie en help hen in de uitvoering. Bij sommigen ben ik eindverantwoordelijk als interim marketingmanager, bij anderen haal ik de juiste mensen binnen en begeleid deze waar nodig.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Ik werk met mijn hoofd en hart zeg ik weleens. Ik kan van analyse naar emotie; je hebt het beiden nodig om een goed merk te bouwen. Meestal vind je dit niet in 1 persoon; toevallig vind ik het beiden leuk.

De 5 vragen aan Miranda van Kester

Welk nieuws heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik ben niet zo van het ‘echte’ nieuws, daar word ik meestal niet blij van. Ik ben vooral op zoek naar allerlei nieuws in de vorm van trends en ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van materialen. Het afgelopen half jaar vooral, nu ik ook bezig ben met het verbouwen van ons huis. Het inspireert me enorm om te zien wat er in andere sectoren gebeurt. Ik kwam bijvoorbeeld een kurk-producent tegen die al 45 jaar ‘gewone’ wandbekleding produceert, maar nu ook in samenwerking met designers award-winning producten op de markt brengt en zichzelf zo ineens wereldwijd op de kaart zet. Daar is enorm veel lef en visie voor nodig. Ik hou daarvan. Dat soort dingen zou ik wel meer in onze sector willen zien.
Een andere branche die mij juist erg tegenviel, is die van marmer, waar het voor mij als consument bij navraag totaal niet transparant kan worden gemaakt welke footprint dit product achter laat. Je zou daar op zijn minst een fsc-keurmerk zoals bij hout verwachten. Daar ben ik dus op afgehaakt.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik zou in 2020 graag interim marketingmanager willen zijn voor een club waar ik op mondiale schaal kan werken. Alle werelddelen veroveren, lijkt me een geweldige uitdaging.
Daarnaast wil ik graag meer aandacht voor brand equity binnen de sector. Er zijn merken die structureel een substantiële meerprijs behalen - ook in sierteelt, dan is je merk een van je grootste kapitalen en kan hij gewoon op de balans. In tuinbouw is dat nog veel te onbekend. Laten we denkkracht verbinden in de sector om hier gezamenlijk visie op te vormen.

Wat ga je dit weekend doen?

Mijn zwager Reinier wordt vandaag 40 jaar, ik ga de hort op met mijn vriendin Liselot die ook net 40 is geworden én ik ga mijn nieuwe werkplek aflakken, die wordt prachtig, ik heb nu al zin om er te gaan werken!
 

Bron: www.Floranews.com
07-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

VvdWAnthura

Naam (optioneel):

Commentaar:


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS