zondag 9 augustus 2020
Zomervakantie FN TOP add

Intratuin Zoetermeer én Tuincentrum Daniëls beste XL kerstshow

Intratuin Zoetermeer én Tuincentrum Daniëls beste XL kerstshow

De beste XL Kerstshow staat in Zoetermeer én in het Limburgse Vlodrop. Op vier december werden de prijswinnaars bekendgemaakt tijdens de officiële prijsuitreiking in Reeuwijk. Tuincentra uit het hele land streden om de titel ‘Beste Kerstshow van Nederland’. Intratuin Zoetermeer en tuincentrum Daniëls Vlodrop gingen beiden met de bokaal naar huis in de categorie extra groot. ‘Zo’n verschil in opzet en sfeer, en beiden zó goed, zij eindigen beide op de eerste plek’, aldus de jury.

De prijzen werden uitgereikt in vier categorieën: extra groot, groot, middel en klein. Ook werden er maatschappelijke initiatieven beloond met mvo-awards, en was er een horeca award, een hospitality award en een award voor het beste kerstconcept.

Winnaar van de categorie Large is tuincentrum Vechtweelde in Maarssen, die volgens de jury uitmunt in een diversiteit aan kerstthema’s, van zoet roze tot stoer industrieel en de traditionele kerst. Ook blinkt het groen je hier tegemoet.  In de categorie middel is Intratuin Geleen de winnaar, die geweldige kerstomzetten draait in vergelijking met grotere Intratuin-winkels. ‘Dit is gewoon een heel goede show, met een gave grote wensvijver voor het regionale goede doel We4kids: kinderen in en rondom Geleen die onder de armoedegrens leven’, aldus de jury. De prijswinnaar in de categorie klein is tuincentrum De Biezen in Beek en Donk. ‘Hier is het echt kerst. Een plek met een heel eigen sfeer, ruimtelijker van opzet dan anders waardoor je lekker kan dwalen en prettig kan winkelen. En het kerstgroen is hier fantastisch.’

In de competitie werden ook deelprijzen uitgereikt voor specifieke onderdelen. De award voor het beste kerstconcept ging naar de Brabantse tuincentrumfamilie Coppelmans, die samen met stylist van het zuiden Roy Donders een kerstballenlijn heeft opgezet. Life&Garden Etten-Leur won de hospitality award en de horeca award ging naar Intratuin Halsteren, waarvan ook de entreehal werd geroemd. 

Tot slot werden met mvo-awards maatschappelijke initiatieven beloond. Avri Bloem- en Tuincentrum in Dongen won een award, omdat ze een eigen taxiservice hebben voor ouderen en mensen die hulp behoeven. De andere mvo-award was voor tuincentrum Leurs in Venlo, die een prikkelloze avond organiseert zonder harde geluiden of felle lampen, voor kinderen en volwassenen met autisme en overgevoeligheid voor licht en geluid. Ook worden tijdens een gezamenlijk ontbijt vlak voor kerst 50 bijzondere mensen in het zonnetje gezet, die zijn genomineerd door klanten.


06-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS