zondag 9 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Tesco VK stopt met bloemen en planten van Intergreen

Tesco VK stopt met bloemen en planten van Intergreen

Tesco VK stop vanaf september 2020 met bloemen en planten van Intergreen. Het bedrijf wil terug van drie naar twee vaste leveranciers. Na het uitschrijven van een tender is de keuze niet positief uitgevallen voor Intergreen. Een grote klap voor het bedrijf dat onderdeel is van Dutch Flower Group. De twee leveranciers ook mee hebben gedaan met de tender en die wel aanblijven zijn Flamingo Flowers in Honselersdijk en MM Flowers in De Kwakel. 

De export naar Tesco VK was goed voor enkele tientallen miljoenen euro's aan handel. „We waren de grootste, maar Tesco VK heeft besloten dat de samenwerking stopt. We zijn geschokt en vol ongeloof”, zegt director Marketing & CSR Marcel Zandvliet van Dutch Flower Group in Vakblad voor de Bloemisterij. Tesco zou volgens Zandvliet vooral naar de prijs gekeken hebben en niet naar waste en samenwerking. Volgens Zandvliet hem heeft de Brexit geen rol gespeeld bij de beslissing van Tesco VK.

Tesco Centraal Europa en Tesco Ierland worden nog wel door Intergreen beleverd, maar deze onderdelen van Tesco zijn veel kleiner. Intergreen draait naar verluidt voor ruim 70 procent op Tesco VK en gaat de komende tijd bekijken wat er volgend jaar met het bedrijf gaat gebeuren. Het personeel van Intergreen is deze week ingelicht. 


05-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS