donderdag 2 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Mercuur Groep neemt Schiffer over

Mercuur Groep neemt Schiffer over

Mercuur Groep, het moederbedrijf van onder andere Mercuur Smart Logistics Venlo BV, neemt haar Duitse branchegenoot Schiffer GmbH over en versterkt daarmee haar positie in de sierteeltlogistiek tussen Nederland en Duitsland.

Schiffer heeft vestigingen op de veiling van Herongen en het Landgardterrein in Geldern/Lüllingen en heeft al meer dan 20 jaar een sterke positie in het net over de grens gelegen tuinbouwgebied Niederrhein.

Directeur/eigenaar Thijs Rutten van Mercuur Groep: “De overname van Schiffer past perfect in onze ambitie om, naast een betrouwbare transporteur in de foodbranche tevens een leidende speler te zijn in de sierteeltlogistiek vanaf, naar en in Oost-Brabant, Noord-Limburg, Niederrhein, Ruhrgebied en het Sauerland. Met de acquisitie van Schiffer beschikken we over 2 strategisch gelegen eigen locaties in een van de belangrijkste tuinbouwgebieden van Duitsland. We breiden niet alleen onze klantenportfolio uit maar ook de services, die we onze relaties kunnen aanbieden. Daarnaast zorgt het samenvoegen van onze activiteiten voor mooie synergiën in de operationele uitvoering. Bovendien passen de bedrijven ook qua bedrijfscultuur prima bij elkaar”.

De oprichter van Schiffer GmbH, Franjo Schiffer blijft actief werkzaam voor Mercuur. “Ik ben heel blij dat de kennis, ervaring het netwerk maar ook de persoon Franjo voor ons bedrijf behouden blijft”.

Mercuur Groep is opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in de logistiek van kwetsbare producten zoals sierteelt, koelversproducten, champignons en chocolade en  het volledige productportfolio bestemd voor tuincentra. Mercuur wil haar klanten zoveel mogelijk ontzorgen zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen core business. Door de overname groeit het aantal medewerkers van Mercuur Groep naar 90.

 


05-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS