zondag 9 augustus 2020
Let Hope Bloom Zomervakantie

Royal FloraHolland is klaar voor een duurzame toekomst

Royal FloraHolland is klaar voor een duurzame toekomst

Royal Flora Holland is al meer dan 100 jaar dé marktplaats voor bloemen en planten. Met meer dan 100.000 transacties per dag, 400 voetbalvelden aan bloemen en planten en 141.867 m2 aan koelcellen kan het bedrijf als een wereldspeler van formaat worden gezien.

Op dit moment wordt binnen Royal FloraHolland gewerkt aan een nieuwe vastgoedstrategie. Vooruitlopend hierop worden de kantoorruimten in Aalsmeer alvast aangepast. Enerzijds omdat van een aantal gebouwen de gebruiksvergunning verloopt, anderzijds omdat de bezetting is teruggelopen. Hiertoe worden kantoren gesloopt, gerenoveerd en wordt een deel nieuw gebouwd. Het nieuwe kantoor streeft naar een BREEAM Very Good-certificaat.

Open, inspirerende werkplekken
Diensten, zoals onderhoud en projectmanagement, zijn uitbesteed en daarnaast wordt vaker thuis gewerkt. Hans Kramer, assetmanager bij Royal FloraHolland: ‘De kantoorruimten hadden een oude cellenstructuur die de samenwerking niet stimuleerde. Dat worden nu open, inspirerende werkplekken die gaan bijdragen aan een hogere medewerkerstevredenheid.’ Hij vervolgt: ‘Daarnaast gaan we onze ruimte efficiënter inzetten. Nu zitten we op 1,6 werkplek per fte, dat wordt straks 0,8. Hierdoor kunnen we overgebleven ruimte vrijmaken voor het primaire proces. Zoals het veilen en de logistiek.’

Groen binnen en buiten
Het nieuwe werkplekconcept werd eerst als pilot uitgevoerd in een deel van het kantoor van Aalsmeer genaamd Zuidzicht. Met die bevindingen is vervolgens het jarennegentigkantoor in Naaldwijk gerenoveerd. Voor zowel het werkplekconcept als de techniek werd een beroep gedaan op Royal HaskoningDHV.

Lees hier verder.


05-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

Groen-Direkt


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS