maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Vakbond FNV eist intrekking cao-wensen werkgevers glastuinbouw

Vakbond FNV eist intrekking cao-wensen werkgevers glastuinbouw

FNV Agrarisch Groen eist dat werkgeversorganisaties in de glastuinbouw de cao-wensen intrekken voor de eerste overlegronde van start gaat op 5 december aanstaande. 
Als de werkgevers hun voorstellen niet vooraf intrekken, dan gaat het onderhandelen niet door, stelt vakbond FNV Agrarisch Groen. 

Donderdag 5 december overhandigt een delegatie vakbondsleden namens hun collega’s uit de glastuinbouw een petitie aan de werkgevers. Dat doen ze vooraf aan de onderhandelingen over de nieuwe cao Glastuinbouw. Sander Martins, bestuurder FNV Agrarisch Groen: ‘De petitie is door een grote groep leden ondertekend. Daarmee laten ze zien dat ze een fatsoenlijke cao willen, zonder verslechteringen en met een goede loonontwikkeling.’

Martins: ‘Als de werkgevers hun verslechteringsbriefje niet intrekken vooraf, dan gaat het onderhandelen niet door. Dan is de kloof te groot tussen de verslechteringen van de werkgevers en de inzet van de FNV. De FNV zet voor de cao van 2020 in op 5% loonsverhoging, het mogelijk maken van vroegpensioen voor zware beroepen en de toepassing van één fatsoenlijk loongebouw.

De FNV tekent niet voor verslechteringen die totaal niet passen bij een sector die de laatste tijd veel geld uitgeeft aan het verbeteren van het imago van de sector. Martins: ‘Een beter imago krijg je niet met verslechteringen. Een beter imago krijg je wel door gemotiveerde medewerkers, die gedurende hun hele loopbaan op de goede manier worden ondersteund met afspraken over minder flex en onzekerheid, eventuele uitval bij ziekte, duurzame inzetbaarheid en om zwaar werk vol te houden tot aan het pensioen.’

 


04-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS