zaterdag 15 augustus 2020
Zomervakantie Let Hope Bloom

Best of Four en Van Nature verder onder nieuwe naam

Best of Four en Van Nature verder onder nieuwe naam

Best of Four en Van Nature gaan verder onder de nieuwe naam Oxin Growers. De naam en het logo van hun nieuwe telerscoöperatie werd dinsdagavond 3 december tijdens een feestelijke onthulling gepresenteerd aan de leden. Per 1 januari 2020 is Oxin Growers een van de grotere telerscoöperaties van Nederland. 

De nieuwe naam staat voor groei. Letterlijk, want Oxin is afgeleid van het woord ‘auxine’. Auxine, een plantenhormoon, bevordert het ontstaan van wortels, stuurt de groeirichting en stimuleert de groei van vruchten als een soort meesterregelaar. Net als Oxin Growers. "Een naam die wij zeer goed vinden passen bij onze telerscoöperatie", zegt Jan Oosterom, de voorzitter van de nieuwe organisatie. "Onze leden werken immers dagelijks aan de groei van groenten en fruit. De coöperatie aan de groei van de organisatie als geheel."

Kenmerkend voor het nieuwe logo is de letter O. Het beeldmerk is opgebouwd uit de meer dan dertig producten die Oxin Growers in haar assortiment heeft. Bovendien staat de letter O symbool voor de coöperatie die Oxin Growers is. De cirkel die individuele telers met elkaar verbindt.

Sinds 11 september 2019, de datum waarop de leden van beide verenigingen hebben ingestemd met deze fusie, laat de organisatie zien daadkrachtig en flexibel te zijn. Jan Oosterom vervolgt: “Vanaf dat moment is er hard gewerkt deze fusie tot een succes te maken. Zowel door de directie en het bestuur als diverse werkgroepen waar medewerkers van beide coöperaties deel van uitmaken. Mijn complimenten aan iedereen die eraan bijdraagt dat deze fusie op 1 januari volledig rond is.”

De nieuwe naam en het nieuwe logo worden ook tijdens de Fruit Logistica, van 5 tot en met 8 februari 2020 in Berlijn, in de spotlights gezet. Hier staat de telerscoöperatie samen met nationale en internationale relaties stil bij de nieuwe start. 


04-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

ConceptFactory


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS