woensdag 8 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Maersk en Syngenta breiden samenwerking uit in nieuw 4PL-contract

Maersk en Syngenta breiden samenwerking uit in nieuw 4PL-contract

Maersk en Syngenta breiden hun samenwerking uit met een contract voor fourth party logistiek (4PL). Ze benadrukken hiermee hun gezamenlijke inzet voor verantwoorde logistiek op basis van continue optimalisatie van de supply chain en innovatie.

Als speler in de agrochemische industrie zoekt Syngenta continu naar manieren om zijn supplychains te optimaliseren. Om zo zijn ambitie om voedsel efficiënt en verantwoord te produceren waar te maken. Én daarmee de productiviteit te verhogen zonder de planeet te schaden.

foto: Maersk

Een van de fundamenten van de samenwerking tussen Syngenta en Maersk is een constante focus op duurzame logistiek, in lijn met de ambitie van beide bedrijven om de CO2-uitstoot in de hele supply chain te verminderen. Een langdurige samenwerking met Maersk stelt beide partijen in staat om gezamenlijk oplossingen te ontwikkelen, die niet alleen inspelen op de huidige logistieke behoeften van de industrie, maar ook op die van de toekomst.

Een 4PL logistieke dienstverlener gaat verder dan de de zogeheten third-party logistiek door middelen, technologie, infrastructuur en andere logistieke dienstverleners te managen, die de klant dienen om op maat gemaakte supply chain-oplossingen te ontwerpen, bouwen en leveren. Het concept maakt deel uit van Maersk's Logistics & Services-productaanbod en is een belangrijk onderdeel van de strategie gericht op het vergroten van de voetafdruk in oplossingen voor supply chain management.

Marion Matthewman, Global Head of Logistics bij Syngenta, zei: “Het partnerschap ondersteunt de recente inzet van Syngenta om de CO2-uitstoot van onze supplychain tegen 2030 met 50% te verminderen. En te helpen bij het optimaliseren van leveringsactiviteiten die de beste bezorgservice voor klanten en telers van Syngenta over de hele wereld garanderen. "

“De reis die we samen met Syngenta maken, ondersteunt de strategische transformatie van Maersk naar een echte geïntegreerde logistieke dienstverlener voor containers. Ons succes hierin hangt af van het succes van onze klanten, waaraan wij kunnen bijdragen door oplossingen te ontwikkelen die hun supply chains optimaliseren en vereenvoudigen.”, zegt Klaus Rud Sejling, Global Head of Logistics & Services bij Maersk.

Maersk heeft het voortouw genomen bij het elimineren van fossiele brandstoffen in de containervaart en toeleveringsketens en heeft zich ten doel gesteld om in 2050 geen CO2-uitstoot meer te hebben - een ambitie die overeenkomt met het streven van Syngenta om meer mensen te voeden zonder de planeet te schaden.

bron: Maersk - vertaling Floranews


03-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS