maandag 13 juli 2020
Let Hope Bloom FN TOP add

Floralife lanceert duurzaamheidsinitiatief voor 2025

Floralife lanceert duurzaamheidsinitiatief voor 2025

Floralife, onderdeel van de Smithers-Oasis Company, lanceert zijn duurzaamheidsinitiatief voor 2025. Het bedrijf komt met een plan om zijn invloed op de planeet en de samenleving aan te pakken en legt hierbij de nadruk op de ecologische, sociale en economische pijlers van duurzaamheid.

Het duurzaamheidsinitiatief is een langetermijnplan waarmee het bedrijf tegen 2025 de principes van het verminderen, hergebruiken, recycleren en respecteren op vier gebieden wil toepassen: water, innovatie, productie en consumptie en klimaatactie. “We hebben dit plan opgesteld om onze invloed op de planeet en de samenleving aan te pakken. We leggen hierbij de nadruk op drie hoofdpijlers van duurzaamheid: het milieu, de economie en het maatschappelijk verantwoord ondernemen”, vertelt Jim Daly, Vice President van Floralife/Grower Global Operations and Corporate Research.

                                

Het initiatief staat onder leiding van Mark Allen, productmanager van Floralife. “Ons duurzaamheidsplan voor 2025 zal ons in staat stellen verantwoording af te leggen”, zegt Daly. “Het legt vast waar we staan en wat we de komende vijf jaar willen bereiken, maar is tegelijkertijd flexibel genoeg om ons te laten inspelen op de veranderingen in de sector.”

Hoewel het plan doelstellingen op lange termijn bevat die voortdurend zullen worden beoordeeld, lopen er nu al enkele projecten om de vooropgestelde prestatie-indicatoren tegen 2025 te halen. Zo worden alternatieve verpakkingen ontwikkeld om een einde te maken aan wegwerpplastic, wordt bloemenvoeding in herbruikbare verpakkingen verscheept. Ook licht een externe specialist van Carbon Footprint Ltd. de ecologische voetafdruk van alle productlijnen door en worden zeevrachtprotocollen opgesteld om de ecologische voetafdruk aanzienlijk te verkleinen, zonder af te doen aan de kwaliteit van het vervoer en het behoud van de bloemen.


03-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS