maandag 13 juli 2020
FN TOP add Let Hope Bloom

Betere prijzen voor snijbloemen en kamerplanten in november dan vorig jaar

Betere prijzen voor snijbloemen en kamerplanten in november dan vorig jaar

De prijzen voor zowel snijbloemen als kamerplanten vielen in november hoger uit dan vorig jaar. De aanvoer van kamerplanten lag ongeveer op hetzelfde niveau als in november 2018 en van bloemen werden minder stuks verhandeld, zo blijkt uit de cijfers van Royal FloraHolland. De prijzen van tuinplanten vielen lager uit dan vorig jaar, tegen een flink hogere aanvoer. 

De gedaalde aanvoer van de snijbloemen met 3,8 procent is te verklaren doordat november 1 veildag minder kende dan in 2018. De gemiddelde prijs van snijbloemen steeg in november met 2,8 procent. De middenprijs kwam hiermee uit op € 0,27. De totale omzet van de snijbloemen verloor 1,1 procent ten opzicht van vorig jaar.

Bij omzet van de kamerplanten was juist hoger dan vorig jaar. 1,2 procent om precies te zijn. De aanvoer lag vrijwel op heztelfde niveau als in november 2018. De gemiddelde prijs voor kamerplanten steeg 1,1 procent en kwam daarmee uit op € 1,67. 

De prijzen voor tuinplanten waren lager dan in november 2018. De gemiddelde prijs was € 1,40. Een daling van 6,1 procent, tegenover een flink hogere aanvoer. Ten opzichte van vorig jaar steeg deze namelijk met 6,9 procent. De omzet van de tuinplanten is in totaal met 0,4 procent gestegen.

 

Bron: www.Floranews.com
Leandra de Boef | 03-12-19 | Artikel doorsturen Voeg dit nieuws item toe aan FaceBook Voeg dit nieuws item toe aan Twitter

TE HUUR TE KOOP


Overig nieuws2020 - Site by ZIND / Design by carenZa
Floranews Mobile RSS